Fina salata od pečenih krumpira

Autor: Promo , 23. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Krumpir pecite na dva puta da se bolje i lakše ispeče.

(4 osobe)

600 g srednje velikih mladih krumpira
5 ploški Podravskog špeka (80 g) 
4 žlice ulja
18 g Vegete Natur za krumpir 
2 žlice bijelog vinskog octa
1 žličica Senfa rustika Podravka 
Vegeta Maestro crni papar 
8 rotkvica
1 ljubičasti luk
1 žlica narezanog vlasca

1. Krumpir dobro operite, osušite i narežite na ploške debljine oko 2 mm. Špek narežite na štapiće.
2. Na zagrijanom ulju u tavi popecite krumpir do zlatnožute boje.
3. Krumpir izvadite, a u istoj tavi popecite špek da postane hrskav i dodajte krumpiru.
4. Vegeti Natur za krumpir dodajte ocat, senf i papar pa promiješajte i prelijte preko krumpira.
5. Dodajte luk i rotkvice narezane na ploške i sve lagano promiješajte.
6. Salatu pospite vlascem i ostavite je odmarati oko 15 minuta.
7. Toplu salatu poslužite kao samostalno jelo ili uz prženu ribu ili meso.

Savjet: Krumpir pecite na dva puta da se bolje i lakše ispeče.
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close