Europska putovanja – savršen spoj urbanog i tradicionalnog

Autor: Sponzorirani članak , 18. kolovoz 2016. u 10:28
Foto: Press

Bili ste u Rimu, u Firenci više puta, čarobni gradići Toskane su vas ostavili bez daha, ali nekako imate osjećaj da onu Italiju iz filmova Fellinija, Italiju koja vrije životom, Italiju koja je bučna, šarena, puna kontrasta, ponekad konfuzna, a istovremeno tako zavodljiva, niste doživjeli. Krenite prema Napulju, Apuliji i obali Amalfi i dobit ćete sve to odjednom!

Jedna od najosebujnijih europskih pokrajina svakako je i Andaluzija, kojom su stoljećima vladali Mauri i ostavili neizbrisiv trag svoje kulture i civilizacije. Ona je utjelovljenje našeg poimanja o svemu onome što Španjolska u svojoj biti jest. Gradovi poput Seville, neponovljive i neodoljive prijestolnice ove pokrajine i njezine duše, sa čuvenim tapasima, daleke i usamljene Córdobe, bijelih dvorišta i veličanstvene džamije te Granade s čuvenom Alhambrom, samo su dio scenarija koji vas očekuje na ulicama ovih gradova, čije će vam boje, mirisi i okusi ostaviti trajan utisak i neponovljiv užitak.

Posjetite Island, zemlju vilenjaka i ledenjaka, krajolike obilježene gejzirima, lavom i vodopadima, gdje je svaki pogled na zaljeve i fjordove prava poslastica za ljubitelje prirode i fotografije. Dopustite da vas iznenadi simpatičnost Reykjavika, okupajte se u jednom od stotinu kupališta s geotermalnom toplom vodom na otvorenom, uživajte nekoliko dana u prirodi kao preslikanoj iz Tolkienove trilogije „Gospodar prstenova“. Island je sve to i mnogo više, u isto vrijeme surov i veličanstven, otok koji zarobljen između Atlantika i Sjevernog mora ostavlja bez daha!

Ukoliko radije birate krajeve blage i ugodne klime, Gran Canaria ili otok vječnog proljeća kako ga rado nazivaju, pravi je odabir za zaljubljenike u prirodu koja će vas zadiviti kontrastom pješčanih dina i crnih vulkana ili zelenih brežuljaka i kilometarskih plaža, ali i kulinarskim specijalitetima. Sve su to razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti Gran Canariju i opustiti se u magičnom podneblju glavnog kanarskog otoka. Pobjegnite na opuštajući vikend u fascinantne krajolike „kontinenta u malom“.

 

Šarmantna Sicilija, tajanstvena Transilvanija ili uvijek interesantan Prag, samo su neke od destinacija koje vrijedi iznova posjetiti i otkriti nešto novo. Počastite svoje nepce gastronomskim delicijama čuvene francuske i talijanske kuhinje, kulturno se uzdižite u Beču, shoppingirajte u Londonu i doživite romantične trenutke u Veneciji, dok vas vatrena Barcelona očekuje po last minute cijeni već od 2.890 kuna po osobi uz obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i smještajem u hotelu Viladomat s 3 zvijezdice, koji se nalazi u blizini Plaze Espana.

Otkrijte čari najljepših europskih odredišta i uživajte u idealnom spoju urbanog i tradicionalnog, a više informacija o ostalim aranžmanima diljem Europe potražite na www.atlas.hr ili pozivom na besplatan info. telefon 0800 99 98.

New Report

Close