Dubai – mjesto gdje mašta postaje stvarnost

Autor: Sponzorirani članak , 05. travanj 2016. u 15:45
FOTO: Press

Već i ptice na grani znaju kako priroda može napraviti čuda, a što sve može napraviti ljudska ruka ili mašta bogatih šeika koji su baš sve svoje želje odlučili ostvariti bez pitanja o cijeni, najbolje ćete doživjeti u Dubaiju.

Pustinja na kojoj su niknuli neboderi, hoteli ispred kojih se nalazi zavidan vozni park, nevjerojatan noćni život, blještavilo i luksuz koji pršte na svakom koraku, samo su dio priče o Dubaiju.

Shopping u Dubaiju mogao bi vas potaknuti na razmišljanje o podizanju kredita, obzirom da ulaskom u Dubai Mall ili Mall of the Emirates – dva najveća shopping centra, momentalno narastu zazubice, a kolekcija doslovce svega i svačega oduševi svakog posjetitelja. Iako ovdje ima i širokoj publici zanimljivih dućana, ovo je prije svega meka svjetski poznatih brandova, koji se čak mogu naći po povoljnijim cijenama no u Europi. Prizor skupocjenih torbica, cipela, pa i dijamanata koji se prodaju u količinama svakodnevnih potrepština ne ostavlja ravnodušnim. Osim toga, poseban dojam ostavlja i izuzetan broj ekskluzivno uređenih žena, čija bi odjeća osvojila i najveće modne kritičare.

Stari dio grada sa svojim tržnicama, pak, priča svoju priču o kupovini. Na njihovoj poznatoj zlatnoj tržnici možete povoljnije kupiti zlato, začine, tepihe i šalove, a blještavila ne nedostaje bez obzira što se radi o „placu“. Lutanje kroz atmosferu Gold Souka, pružit će vam najbolji uvid u život Dubaija kakav je on bio prije otkrića nafte.

Ono što nikako ne smijete propustiti u Dubaiju je jedinstven doživljaj pustinjskog safarija, koji uključuje adrenalinsku vožnju pustinjskim dinama u džipu, uživanje u zalasku sunca te odlazak u beduinski kamp na arapsku večeru, trbušni ples i jahanje na devama. Uz ronjenje u arapskom moru i niz drugih vodenih sportova, na raspolaganju vam je i pustinjski roštilj uz mjesečinu. Ukoliko ste pak željni prave relaksacije, opustite se u jednom od atraktivnih beach lounge barova, smještenih tik uz more i uživajte u prvoklasnoj usluzi uistinu ljubaznog osoblja.

Neizostavna atrakcija s dugog popisa stvari koje morate vidjeti u Dubaiju, a koju ćete teško zaobići, svakako je Burj al Arab, hotel koji izgleda poput velikog jedra. Izgrađen na poluotoku u luksuznoj četvrti Jumeira, jedini je hotel na svijetu sa sedam zvjezdica. S druge strane, Burj Khalifa najviša je zgrada na svijetu, a ne plašite li se visine, popnite se njezinim također najbržim dizalom na svijetu i ovjekovječite prizor s 828 metara visine. Preporučamo vam da posjet „krovu svijeta“, kako je često nazivaju,  rezervirate za predvečerje, obzirom da je tada pogled svakako najljepši. Zanimljiva je i večera tijekom krstarenja brodom po zaljevu Dubaija, koja će vas opustiti nakon upijanja brojnih ljepota i atrakcija grada izniklog iz pijeska.

Dubai noću je iskustvo za pamćenje, a noćne ptice željne vrhunskog provoda ovdje će doći na svoje. Po pitanju klubova, barova i izlazaka, ovom gradu uistinu nema premca. Želite li se zabavljati ispod lustera optočenih dijamantima ili možda radije plesati uz nekoliko patuljaka, sve je to moguće u ovom gradu, gdje mašta zaista postaje stvarnost, a samo nebo granica.

Putovanje u ovaj dragulj Arapskog zaljeva očekuje vas u garantiranom terminu od 24. do 29. svibnja 2016., po first minute cijeni već od 5.595 kuna po osobi. Cijena uključuje hotel s 4 zvjezdice na bazi 5 noćenja s doručkom, te putno zdravstveno osiguranje. Za više informacija posjetite www.atlas.hr, svratite u jednu od Atlasovih poslovnica ili nazovite besplatan info. telefon 0800 99 98.

New Report

Close