Digitalni nomadi – work while travel

Autor: Sponzorirani članak , 12. srpanj 2016. u 10:14
Foto: Thinkstock

Digitalne nomade karakterizira slobodan duh, njihov posao ne veže ih za jedno, stalno mjesto i vrijeme rada.

Sve češće se u poslovnom svijetu spominje pojam 'digitalni nomadi'. Digitalne nomade karakterizira slobodan duh, njihov posao ne veže ih za jedno, stalno mjesto i vrijeme rada. Koriste svoju slobodu, putuju i svoj posao obavljaju kada i gdje to žele koristeći tehnologiju. Takav način života uključuje freelancere, web dizajnere, programere, pisce, ekonomiste, fotografe…sve koji smatraju da tradicionalan način rada nije za njih i odluče živjeti životom digitalnog nomada. Uče o novim kulturama i žive ih, upijanju sve ljepote svijeta, a pritom svoj posao obavljaju kvalitetno i efikasno.

Njihovi "uredi" postaju vrlo često coworking prostori u mjestima u kojima borave u tom trenutku. Coworking je baš kao i "digitalni nomadizam" suvremen način rada. Coworking se temelji na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih nezavisnih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. Kroz rad u takvim prostorima digitalni nomadi susreću lokalne coworkere, oni im svojim savjetima pomažu što bolje upoznati grad, olakšavaju im prilagodbu, a nerijetko se među njima stvore prijateljstva i uspješne poslovne suradnje.

U samom centru Zagreba na Britanskom trgu smješten je jedan takav prostor – BIZkoshnica Coworking. Sjajna je to lokacija za svakog digitalnog nomada koji ima potrebu za mjestom za rad i suradnjom, a osim digitalnim nomadima BIZkoshnica je namijenjena svim kreativnim poduzetnicima, startupovima, freelancerima i profesionalcima različitih područja djelovanja. To je moderno uređen prostor, ugodan i prostran ambijent koji sadrži svu potrebnu uredsku i komunikacijsku infrastrukturu potrebnu njenim članovima, u kojem se organiziraju brojne edukativne i networking aktivnosti i eventi. BIZkoshnica je mjesto gdje se dijeli prostor, znanje i ideje. Platforma je za razvoj poslovnih pothvata i projekata, mjesto susreta s klijentima i korisnicima te stvaranja uspješnih poslovnih suradnji.

Više informacija o BIZkoshnici možete dobiti na www.bizkoshnica.biz te društvenim mrežama Facebook-u i Twitter-u. 

New Report

Close