Digitalna oprema za planiranje, izgradnju i upravljanje zgradama

Autor: Promo , 21. lipanj 2019. u 09:00
Foto: promo

Za tvrtke u građevinskoj industriji digitalizacija radnih procesa predstavlja važno rješenje,koje im omogućuje uštedu vremena i troškova te im pomaže da ostanu konkurentne.

U 2019. godini vidljivo je da su se građevinski sektor i tržište nekretnina u Hrvatskoj oporavili od posljedica krize te da se ekonomski napredak zadnjih nekoliko godina uspješno nastavlja. Međutim, struka se još uvijek suočava s brojim izazovima, poput nedostatka radne snage ili problema s financiranjem projekata. Za tvrtke u građevinskoj industriji digitalizacija radnih procesa predstavlja važno rješenje koje im omogućuje uštedu vremena i troškova te im pomaže da ostanu konkurentne. PlanRadar omogućuje učinkovito korištenje resursa tijekom cijelog životnog ciklusa građevina.

Razne mogućnosti primjene

PlanRadar, aplikacija za dokumentaciju i komunikaciju u građevinarstvu i projektima nekretnina, dostupan je na svim mobilnim uređajima – za Android, iOS i Windows – na pametnim telefonima i tabletima. Diljem svijeta tvrtke svih veličina koriste PlanRadar za građevinsku dokumentaciju, upravljanje nedostatcima, izvješćivanje, procjenu, bilježenje dokaza, preuzimanje i primopredaju objekata, dubinsku analizu, inventuru ili certifikaciju.

Digitalizirani radni proces

U području građevine i nekretnina većina tvrtki koristi PlanRadar kao mobilni alat za dokumentaciju projekata i nedostataka, te za praćenje zadataka i radova na gradilištu. Ovaj proces se odvija na temelju digitalnih građevinskih nacrta. Informacije o stvarnom stanju unose se izravno u digitalni nacrt. Podatke je moguće pohraniti u obliku teksta, govornih poruka, slika ili bilježaka. Aplikacija u stvarnom vremenu distribuira informacije svim sudionicima projekta, ovisno o vrsti ovlaštenja koja su korisnicima dodijeljena unutar softvera, a bez obzira na to gdje se oni trenutno nalaze. Osim toga, cjelokupna komunikacija između sudionika projekta bilježi se precizno – i to u sekundu. Automatizirana izvješća i statistike nadopunjuju opseg mogućnosti ove programske opreme. PlanRadar korisnicima nudi brojne prednosti: informacije se mogu dijeliti u stvarnom vremenu i bez greške. Temeljita dokumentacija omogućuje korisnicima preciznu naknadnu rekonstrukciju svih provedenih mjera. Rukovanje programskom opremom toliko je jednostavno da je rad u aplikaciji moguće naučiti za samo nekoliko minuta, neovisno o tome da li je korisnik iz struke. Obuka nije potrebna. „Kroz digitalizaciju radnih procesa PlanRadar smanjuje učestalost grešaka, svim sudionicima projekta osigurava uštedu vremena te omogućuje znatno povećanje učinkovitosti“ – Bojan Petković, PlanRadarov Country Manager za jugoistočnu Europu.

Zadovoljni klijenti iz cijelog svijeta

Više od 4.000 klijenata iz 43 svjetske zemlje koristi PlanRadar da bi upravljali građevinskim projektima i postojećim nekretninama. Među njima se nalaze i renomirane tvrtke iz građevinske industrije. Nakon gradnje turističkog kompleksa u Poreču Kamgrad d.o.o. naglašava brzinu otklanjanja nedostataka te poboljšanje ukupne kvalitete rada. O modernizaciji linije U4 bečke podzemne željeznice STRABAG AG je izjavio:

„Uz PlanRadar bili smo u mogućnosti obraditi građevinsku dokumentaciju mnogo brže nego inače. Na taj način uštedjeli smo mnogo vremena kod pripreme izvješća. Konkretno rečeno, uz pomoć mobilne aplikacije status te napredak radova na gradilištu mogu se pratiti uz jednostavno i precizno lociranje ticketa u nacrtima. Informacije su uvijek ažurne i na raspolaganju svim sudionicima projekta.“

Svaki tjedan se diljem svijeta više od 10.000 projekata obrađuje PlanRadarom. Korisnici u prosjeku uštede sedam radnih sati tjedno – to je oko 18% radnog vremena.

PlanRadar ima urede u Londonu, Beču i Zagrebu. Za više informacija posjetite ovaj link.

New Report

Close