Deceuninck – vodeći high-tech koncern dokazao da gospodarstvo i zaštita okoliša idu ruku pod ruku

Autor: Promo , 22. studeni 2019. u 08:36
Foto: promo

Poduzeće Deceuninck snažno se zalaže za održivost PVC proizvoda te čvrsto vjeruje da je PVC siguran materijal za građevinsku industriju koji se može iznova reciklirati i upotrebljavati.

Deceuninck grupa, vodeći svjetski proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja među prvima je postala prepoznatljivo lice u području održive proizvodnje. Tvrtka je već 1999. godine bila jedna od prvih potpisnica Povelje u održivom poduzetništvu Zapadne Flandrije, inicijative čiji su ciljevi promicanje održivih poslovnih praksi i ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini. Također, Deceuninck je jedna od prvih tvrtki koja je dobila certifikat EuCertPlast, kao i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese.

Želja cijele Deceuninck grupe jest raditi što ekološki prihvatljivije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta stoga ne čudi da se njihova filozofija temelji na preuzimanju odgovornosti, kako za druge ljude tako i za okoliš.

Deceuninck smanjuje ekološki pritisak

U svoju viziju uklopili su cirkularnu ekonomiju – osim što su proizvodi dizajnirani na način da budu 100 % reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. Neprestanim ulaganjem u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90 % energije u ponovnoj proizvodnji sirovina.

Naime, dragocjene sirovine postaju sve rjeđe stoga ih treba upotrebljavati što učinkovitije. Rad s pretežno rabljenim materijalima u proizvodnji smanjuje potrebu za novim materijalom te je zato ne samo ekonomičniji nego i ekološki prihvatljiviji. Deceuninckova reciklažna postrojenja najbolji su primjer ove vrste kružnog gospodarstva.

Prema procjeni programa VinylPlus, svaki kilogram recikliranog PVC-a smanjuje emisije CO 2 za 2 kg. U konačnici će postrojenje za recikliranje poduzeća Deceuninck na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od 2 milijuna prozora. 

Nova generacija PVC prozora

Energija je skup proizvod. Stoga je poželjno da prozori pridonose uštedi energije. Poznato je da u hladnim godišnjim dobima dolazi do hladnog strujanja zraka u neposrednoj blizini prozora. Iz tog se razloga pojačava grijanje više nego što je potrebno. Bitno je u svom domu imati sustav prozora koji pruža vrhunsku toplinsku izolaciju, ali istovremeno i dašak elegancije koja će oplemeniti prostor.

Sve to čini prozorski sustav PVC profila Elegant koji impresionira svojim tehničkim karakteristikama u svakom smislu. Sustav Elegant pokazuje vrhunske vrijednosti izolacije – kako toplinske tako i zvučne. Ove godine je Deceuninckova najnovija platforma prozorskog profila okrunjena dvjema važnim nagradama za dizajn. Elegant se, osim izvrsnim karakteristikama i održivošću, odlikuje svojim izgledom.  Stoga mu je dodijeljena nagrada „German Design Award 2019“ u kategoriji „Special Mention“, odajući time priznanje izvrsnom dizajnu ovog prozorskog sustava profila. Sustav Elegant također je dobio nagradu „Red Dot Design Award“ kao pobjednik u kategoriji „Dizajn proizvoda“ što je još jedno priznanje za visoku kvalitetu dizajna. Elegant garantira eleganciju i stil u cijelom domu.

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na hrvatskom području, pa tako Deceuninck aktivno surađuje s preko 200 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata. Poduzeće je osnovano 1937. godine sa sjedištem u Belgiji, a u Hrvatskoj je prisutno od 2004. godine.

New Report

Close