Dani vina u novom ruhu oduševili posjetitelje!

Autor: Promo , 14. listopad 2019. u 14:19
Foto: Promo

Grad Jastrebarsko zahvaljuje svima na posjeti.

Protekla dva tjedna Jastrebarsko je bilo centar raznih gastro-manifestacija, kulturno – umjetničkog programa, vinskih radionica i vrhunske zabave za sve generacije, a posljednja četiri dana na Sajmištu u šatoru održana je manifestacija "Dani vina" gdje su u novom i drugačijem ruhu prezentirana najbolja vina ovog kraja nastala cjelogodišnjim radom vrijednih jaskanskih vinara.

Grad Jastrebarsko proteklih je dana sjajio u vinskom ruhu, a u Jaski su se, u sklopu manifestacije "Dani vina" održavale razne vinske priredbe –  u perivoju Erdody održane su tri gastro manifestacije: "Dani vina & riba fina", "Dani vina & kotlovina" i "Dani vina & divljač fina", a koje su tradicionalno bile izuzetno dobro posjećene. Središnja manifestacija "Dani vina", u prisutnosti visokih uzvanika, svečano je otvorena u četvrtak 10. listopada u šatoru na Sajmištu, a koji je ove godine zasjao u potpuno novom i drugačijem modernom ruhu. „Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!“, povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film "Tko pjeva zlo ne misli") prisutne je na otvorenju manifestacije pozdravio domaćin, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Svečanost otvorenja posebno je uljepšalo šarenilo uniformi i odora jaskanskih kulturno-umjetnički društava, pjevača i plesača, mažoretkinja, vatrogasaca, lovaca, kuburaša te puhačkih orkestara, kao i posebnih gostiju Kumpanije iz Vela Luke. 

Od petka do nedjelje tako su se pod šatorom održavale razne degustacije i radionice na temu vina u kojima su svi zainteresirani mogli besplatno sudjelovati. Glazbeni program u četvrtak su otvorile Gazde, a kroz sljedeća tri dana nastavile Učiteljice, Ljubavnici, Begini i Iva Zak. Također, ove je godine pod šatorom održan i bogati kulturno – umjetnički program, dok je u petak navečer odrađena i preventivna akcija ’’Ako piješ – ne vozi!’’. Nedjelja je pak bila planirana za vatrogasce koji su, između ostalog, predivnim vatrogasnim mimohodom brojnih vatrogaskinja i vatrogasaca te vatrogasnim vozilima kojima raspolaže zajednica, na najljepši mogući način proslavili 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog.

Grad Jastrebarsko zahvaljuje svima na posjeti!

Video prilog NEDJELJA pogledajte ovdje. 
Foto prilog NEDJELJA pogledajte 
ovdje. 
Video prilog SUBOTA pogledajte ovdje.
Više fotografija SUBOTA pogledajte ovdje.
Video prilog PETAK pogledajte 
ovdje.
Više fotografija PETAK pogledajte ovdje.
Fotografije kulturno-umjetničkog programa (petak) pogledajte ovdje. 
Video prilog ČETVRTAK pogledajte ovdje. 
Više fotografija ČETVRTAK pogledajte ovdje.
’’Dani vina & divljač fina’’ Video prilog pogledajte ovdje.
’’Dani vina & divljač fina’’ Više fotografija pogledajte ovdje. 
’’Dani vina & kotlovina“ Video prilog pogledajte ovdje.
’’Dani vina & kotlovina’’ Više fotografija pogledajte ovdje. 
’’Dani vina & riba fina’’ Više fotografija pogledajte 
ovdje. 
’’Dani vina & riba fina’’ Video prilog pogledajte ovdje.

New Report

Close