Crveni sendvič kolačići

Autor: Promo , 25. svibanj 2018. u 09:09
Foto: press

Nastojte da slijepite kolačiće istih oblika (da se podudaraju) zbog ljepšeg izgleda.

270 g Glatkog brašna Podravka
20 g Kakaa u prahu Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
¼ žličice Sode bikarbone Dolcela
prstohvat soli200 g mljevenih oguljenih badema
150 g šećera u prahu
1 Bourbon vanilija šećer Dolcela
180 g maslaca (omekšalog)
1 jaje
2 žlice crvene prehrambene boje
140 ml mlijeka

Za nadjev:
40 g maslaca (omekšalog)
70 g šećera u prahu
100 g mascarpone sira

1. Brašnu dodajte kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Maslac, šećer burbon i šešer u prahu dobro izmiješajte te dodajte fino mljevene bademe.
2. Zatim dodajte jaje, prehrambenu boju, te brašno i mlijeko naizmjence. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Smjesu ostavite u hladnjaku barem 1 sat.
4. Manjom grabilicom za sladoled grabite tijesto i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
5. Ostavite razmak između kolačića i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 10-12 minuta (provjerite čačkalicom, treba izaći čista).
6. Za punjenje maslacu sobne temperature dodajte šećer, sir i dobro izmiješajte. Stavite u slastičarsku vrećicu i nanesite na ohlađeni kolačić i slijepite 2 zajedno.
7. Držite ih u hladnjaku (u zatvorenoj posudi) do posluživanja.

Savjet: Nastojte da slijepite kolačiće istih oblika (da se podudaraju) zbog ljepšeg izgleda.
Vrijeme pripreme: 60 minuta.
Zahtjevnost: srednje zahtjevno.

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close