Coleslaw - kupus salata kakvu još nikada niste jeli

FOTO: PRESS FOTO: PRESS

Amerikanci je obožavaju i kombiniraju s različitim mesom, pa čak stavljaju i u hamburgere.

 (za 5 osoba)

1/2 manje glavice kupusa  (oko 500 g)
2  mrkve
50 g korijena celera 

Za preljev:
100 g majoneze
200 g  jogurta  (gušći npr. grčki)
1 žlica Senfa Podravka                             
1/2 žličice sjemenki celera
sol
Vegeta Maestro mljeveni crni papar   
1-2 žličice šećera
1 - 2 žlice slatkog vrhnja
1-2 žličice ocijeđenog limunova soka

1. Kupus prerežite na pola i uklonite nekoliko tankih vanjskih slojeva. Polovicu kupusa prerežite da dobijete četvrtine, maknite tvrdu jezgru a zatim narežite na tanke rezance.
2. Mrkvu isto narežite na tanke rezance (ili naribajte na krupniju stranu ribeža). Celera narežite isto kao mrkvu i sve stavite u veliku zdjelu za miješanje.
3. Majonezu, jogurt, sok limuna i senf dobro izmiješajte. Dodajte sol, mljeveni papa, sjemenke celera i malo šećera. Zatim umiješajte malo mlijeka ili slatkog vrhnja.
4. Prelijte preko povrća i dobro izmiješajte.
5. Ostaviti u hladnjaku najmanje 1 sat prije posluživanja, i još jednom promiješajte.
6. Salatu pripremite na dan kad poslužujete.

Savjet: Amerikanci je obožavaju i kombiniraju s različitim mesom, pa čak stavljaju i u hamburgere. Upustite se u coleslaw avanturu i isprobajte nešto drugačije okuse kupus salate.
Vrijeme pripreme: Vrijeme pripreme: 15 minuta
Složenost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!