Bijela riba s kus kusom

Autor: Promo , 17. svibanj 2018. u 08:00
Foto:

Kus kus promiješajte i poslužite uz pržene filete ribe, povrće i nasjeckane pistacije.

(za 4 osobe)

250 g kus kusa
1 žlica Vegete
600 ml vode
50 g maslaca
pola žličice Vegeta Maestro kima
prstohvat šafrana
800 g fileta oslića
1 žlica Vegete
50 ml limunova soka
50 g Oštroga brašna Podravka
ulje za prženje ribe
200 g mrkve
300 g brokule
50 g očišćenih pistacija
1 žlica narezane metvice
50 g maslaca

1. Filete oslića nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom. Lagano ih uvaljajte u brašno i pržite na zagrijanom ulju, sa svake strane oko 5 minuta.
2. Temeljac pripremite tako da kipućoj vodi dodate Vegetu, kim, šafran, maslac pa sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
3. U dublju zdjelu stavite kus kus, prelijte ga kipućim temeljcem, promiješajte, pokrijte i ostavite da odstoji 5-10 minuta.
4. Očišćenu brokulu razlomite na cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće. Povrće kratko prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite, prelijte rastopljenim maslacem, pospite narezanom metvicom i nasjeckanim pistacijama.
5. Filete oslića nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom. Lagano ih uvaljajte u brašno i pržite na zagrijanom ulju, sa svake strane oko 5 minuta.

Posluživanje: Kus kus promiješajte i poslužite uz pržene filete ribe, povrće i nasjeckane pistacije.
Savjet: Kus kus pripremite neposredno prije posluživanja i razrahlite vilicom. Kus kus se često koristi kao zamjena za rižu. Kvalitetan je izvor ugljikohidrata koji se sporije razgrađuju.
Vrijeme pripreme: 50 minuta.
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close