Beze slastica s voćem kojeg mnogi proglašavaju superhranom

Autor: Promo , 29. lipanj 2018. u 08:00
FOTO: PRESS

Ako volite šarene kolače, beze prije stavljanja u vrećicu možete obojiti jestivom bojom.

2 bjelanjka
1 Limun šećer Dolcela      
250 g šećera u prahu
500 ml mlijeka
1 Krema za kolače vanilija Dolcela
200 g bobičastog voća

1. Bjelanjke električnom miješalicom istucite u čvrst snijeg. Dodajte limun šećer i miješajte dok se šećer potpuno ne otopi.
2. Žlicom zatim dodajte šećer u prahu dobro miješajući prije svakog sljedećeg dodavanja. Na kraju trebate dobiti gust i čvrst snijeg.
3. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s ravnim nastavkom, pa na papir za pečenje istisnite manje okrugle oblike.
4. Tako pripremljene oblike, ako vam se žuri, pecite u pećnici na 100 °C oko sat vremena, ali preporučujemo da ih sušite preko noći na 60 °C (oko 8 sati).
5. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače od vanilije i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2 – 3 minute.
6. Kremu nanesite na 2/3 površine pripremljenih oblika, pa po kremi rasporedite bobičasto voće.
7. Na jedan pripremljeni kolačić s kremom i voćem položite drugi isti takav, pa onda poklopite jednim praznim kolačićem. Postupak ponovite sa svim ostalim kolačima.

Posluživanje: Ohladite u hladnjaku i poslužite.
Savjet: Ako volite šarene kolače, beze prije stavljanja u vrećicu možete obojiti jestivom bojom
Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta.
Složenost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close