25 g maslaca
1 žličica šećera u prahu
1 žličica Kakaa u prahu Dolcela
1 Lava Muffins Dolcela
2 jaja
2 žlice tople vode
1 žlica voćnog likera
30 g oguljenih pistacija
200 g svježeg voća
1. Kalupe za nabujak (4 komada, 7 cm) namažite maslacem.
2. Kakao i šećer u prahu dobro promiješajte, pa tom mješavinom obložite namazane kalupe, a višak smjese istresite.
3. Mješavinu za Lava muffine uspite u posudu, dodajte jaja, vodu i liker.
4. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom jednu minutu, dok ne dobijete glatko tijesto.
5. Dobivenu mješavinu ulijte u pripremljene kalupe, stavite ih u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite 10 minuta.
6. Pečene kolače izvadite iz pećnice i pustite neka se ohlade pet minuta.
7. Kalupe potom okrenite na tanjur za posluživanje i lagano istresite kolač.
Posluživanje: Poslužite toplo posuto nasjeckanim pistacijama i sa svježim voćem.
Savjet: Upotrijebite svježe sezonsko voće prema želji ili upotrijebite voće kakvog je okusa liker.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sloćenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com