(za 4 osobe)
150 g komorača
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog
ulja
1 žlica sjemenki komorača
4 češnja češnjaka
200 ml suhog bijelog vina
500 ml Passate Podravka
1 Podravka kokošja kocka
2 lista Vegeta Maestro lovora
400 ml vode
600 g fileta orade
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica nasjeckanog peršina
1. Komorač očistite, narežite na ploške i kratko popecite u tavi na zagrijanom maslinovom ulju tek toliko da dobije lijepu zlatnu boju.
2. Komorač izvadite sa strane, a u istu tavu dodajte sjemenke komorača i sitno nasjeckani češnjak.
3. Samo kratko popržite kako češnjak ne bi izgorio, ali dovoljno da pusti miris.
4. Zalijte s bijelim vinom, kuhajte 1 minutu pa dodajte passatu, kokošju kocku, list lovora, promiješajte, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta.
5. Po potrebi posolite i popaprite.
6. Dodajte popečeni komorač, filete orade narezane na komade, lagano promiješajte, poklopite i pirjajte 5-10 minuta ili dok se riba potpuno ne skuha.
7. Pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite s propečenim kruhom.
Savjet: Umjesto orade možete upotrijebiti filete neke druge bijele ribe.
Vrijeme pripreme: 35minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarika.com