(za 4 osobe)
2 žlice maslinovog ulja
50 g luka
1 Podravka Pelat (800 g)
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
2 žlice narezanog bosiljka
Posluživanje:
kiselo vrhnje s 22% m.m.(mileram)
nasjeckani bosiljak
1. Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte pelate, podlijte s malo vode pa pirjajte 10-15 minuta.
2. Juhu usitnite u električnoj sjeckalici, dodajte vode da dobijete željenu gustoću (oko 600 ml), šećer i jednu žlicu Vegete.
3. Kad juha ponovo zakuha, kuhajte još par minuta.
Posluživanje: Pospite bosiljkom i poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
Savjet: Kiselo vrhnje možete zamijeniti s mascarponeom.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Složenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com