Agatini kolačići

Autor: Promo , 26. listopad 2018. u 08:00
Foto: promo

Umjesto džema od jagoda možete upotrijebiti i neki drugi ekstra džem.

Za kolačiće:
250 g Glatkog brašna Podravka 
1/2 žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog 
1/2 žličice soli
225 g maslaca
1 žumanjak
3 žlice bijelog vina
Za kremu:
1 Krema za kolače okus vanilija Dolcela 
500 ml mlijeka
50 g maslaca
150 g Lino džema jagoda Podravka 

Za kolačiće:

1. U veću posudu stavite brašno, cimet, sol i hladni maslac narezan na listiće.
2. Pomoću električne miješalice dobro miješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu strukturu.
3. Dodajte žumanjak i vino te ponovo dobro izmiješajte.
4. Rukom domijesite, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.
5. Na preostaloj podlozi tijesto malo rukom razradite i razvaljajte na debljinu od oko 3mm.
6. Izrežite ga okruglim oblicima 7-8 cm širine, a na polovici izrezanih oblika napravite manju rupu.
7. Izrezano tijesto stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 175 °C oko 12-15 minuta.
8. Pečene oblike ostavite na papiru da se dobro ohlade.

Za kremu:

1. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute.
2. Dodajte otopljeni maslac i još kratko promiješajte.
3. Pripremljenu kremu rasporedite na pečene cijele oblike tijesta i poklopite ih oblicima s izrezanom rupom.
4. U rupe stavite džem i držite ih u hladnjaku do posluživanja.
5. Poslužite dobro ohlađene.

Savjet: Umjesto džema od jagoda možete upotrijebiti i neki drugi ekstra džem.
Vrijeme pripreme: 1 h
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close