Valamar već devet godina potvrđuje da je vodeći poslodavac u turizmu i trenutno zapošljava veći broj sezonskih radnika

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2015. u 14:11
Gordana Fabris

Valamar u sezoni zapošljava više od tri tisuće radnika a visok postotak sezonskih radnika koji se vraćaju na rad iz godine u godinu

Valamar već devet godina potvrđuje kvalitetu upravljanja zaposlenicima potvrdom standarda certifikata Poslodavac Partner i drugim brojnim nagradama te je jedini turistički lanac među Top 5 poslodavaca partnera. Na svečanoj dodjeli održanoj 23. veljače 2015., Gordani Fabris, Direktorici ljudskih resursa u tvrtki Valamar hoteli i ljetovališta, Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke  SELECTIO uručio je certifikat Poslodavac Partner za 2014. godinu.

Valamar u sezoni zapošljava više od tri tisuće radnika a visok postotak sezonskih radnika koji se vraćaju na rad iz godine u godinu, najveći je dokaz njihova zadovoljstva. Osobita pažnja u Valamaru se posvećuje upravljanju ljudskim resursima, odnosno kvalitetnom planiranju, pažljivom odabiru novih zaposlenika, redovitom informiranju i transparentnom sustavu nagrađivanja te projektima namijenjenim povećanju zadovoljstva zaposlenika.

"Kvalitetno upravljanje ljudskim resursima preduvjet je za dugoročan uspjeh svake kompanije, osobito u sektoru turizma gdje kvaliteta usluge a time i zadovoljstvo gostiju ovisi ponajviše o zaposlenicima. To podrazumijeva da se poslodavac kontinuirano brine o zadovoljstvu svojih zaposlenika, odnosno njihovoj motivaciji,  nagrađivanju i  stručnom usavršavanju. Potvrda certifikata Poslodavac Partner već devetu godinu za redom za nas predstavlja uistinu veliko priznanje."–  istaknula je Gordana Fabris, Direktorica ljudskih resursa u Valamaru.

O CERTIFIKATU POSLODAVAC PARTNER

Projekt podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatsku

Trenutačno je 23 kompanije dobitnice certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Erste&Steiermärkische Bank, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA – Industrija nafte, Jadran-galenski laboratorij, Kozmo, Lidl Hrvatska, Pliva Hrvatska, Podravka, Procter & Gamble, Printec Croatia, Sberbank, SOS Dječja sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close