Ultimativni herbicid široke primjene za suzbijanje korova na svakom polju!

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2016. u 13:55
Foto: BASF

Optimalni uvjeti za rast biljaka bitni su preduvjeti visokih prinosa i visoke kakvoće usjeva.

Uzgajivači povrća i voća, vinogradari i ratari – svi imaju nešto zajedničko – rad na zemlji, izazove i zadovoljstva povezane s njim te zaštitu koju im osigurava Stomp® Aqua – provjereni sistemični herbicid iz BASF-a s usavršenom mikrokapsuliranom formulacijom.

Optimalni uvjeti za rast biljaka bitni su preduvjeti visokih prinosa i visoke kakvoće usjeva. U vrijeme kad se od poljoprivrednih proizvođača očekuje visok, kvalitetan i stabilan prinos, postalo je nezamislivo dopustiti da urod ovisi o hirovima prirode. Zato činimo sve kako bismo umanjili negativan utjecaj bolesti, korova i štetočina te biljkama omogućili optimalne uvjete za uspijevanje.

Dobro je poznato da čim usjevi počnu nicati, s njima se za raspoložive resurse počinju natjecati i širokolisni i travni korovi. Iz tog razloga ciljano primjenjujemo Stomp® Aqua s aktivnom tvar pendimetalin, sredstvo posebno razvijeno da biljkama prokrči put i poveća im izglede za uspjeh.

Stomp® Aqua je provjereni sistemični herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih uskolisnih korova i smanjenju zakorovljenosti jednogodišnjim širokolisnim korovima u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtlarstvu, ratarstvu, industrijskom i ukrasnom bilju.

Nova, mikrokapsulirana formulacija osigurava veliku stabilnost sredstva čak i kada ono dugo stoji. Dodatna prednost je praktičnosti jer se mikrokapsule lako odstranjuju ispiranjem vodom s opreme i zaštitne odjeće. Kod same primjene sredstva, dio aktivne tvari – pendimetalina djeluje odmah, dok se dio oslobađa postepeno i osigurava zaštitu od korova još tjednima nakon prskanja!

Korov na kojeg djeluje pendimetalin odmah prestaje rasti te nakon nekog vremena uvene i izumre. Zahvaljujući dugotrajnom produženom djelovanju Stomp® Acque tijekom daljnjeg razvoja tretiranih usjeva rast je optimalan i više nema nikakve konkurencije u smislu širokolisnog i travnog korova.

Daljnja prednost sredstva je visoka pouzdanost kod poljoprivredne proizvodnje bez obrade tla ili sa smanjenom obradom tla.

Novi potvrđeni herbicid sastava u obliku mikrokapsula učinkovit je na različitim vrstama tla, jednostavan za rukovanje, širokog spektra, produženog djelovanja te se ne ispire u dublje slojeve tla. Stomp® Aqua ima visoku toleranciju na usjeve te je pravilno upotrijebljen u potpunosti siguran za njih.

Stomp® Acqua, nova generacija herbicida Stomp koji se zbog izvanredne učinkovitosti u širokom rasponu usjeva već desetljećima koristi u cijelom svijetu.

Otkrijte prednosti njegove usavršene formulacije!

Komentirajte prvi

New Report

Close