Steknite globalno iskustvo i znanje kako biste unaprijedili svoje poslovanje i karijeru

Autor: Promo , 24. travanj 2017. u 08:18
Foto: Promo

Kada primijete kako njihov posao stagnira, nerijetko se odlučuju unaprijediti svoju karijeru, pripremiti se za nove položaje i odgovornosti te ulagati u svoje znanje i poslovni rast.

Nakon završetka Global Executive MBA programa na poslovnoj školi WU Executive Academy, diplomantima se dodjeljuje europski MBA stupanj te MBA stupanj iz SAD-a, što znači da ostvaruju dvije vrlo cijenjene i priznate kvalifikacije pohađajući samo jedan program. U sklopu Global MBA programa poslovne škole WU Executive Academy studenti imaju priliku boraviti na tri međunarodne lokacije u pet zemalja tijekom školovanja u SAD-u, Čileu i Brazilu, Indiji i Kini.

Uvriježeno je mišljenje da je ostvarenje određenog poslovnog stupnja više nego dovoljno za uspjeh u poslovnom svijetu. Naravno, puno toga ovisi o samoj osobi, odnosno koliko ste spremni uložiti te što zauzvrat očekujete od svojeg ulaganja. Dok su MBA i poslovni programi slični, kad je riječ o sadržaju, treba naglasiti da MBA pruža bezbroj načina pretvaranja teorije u praksu, a MBA sudionici su uglavnom profesionalci s višegodišnjim radnim iskustvom, često na izvršnim položajima u tvrtkama.

Kada primijete kako njihov posao stagnira, nerijetko se odlučuju unaprijediti svoju karijeru, pripremiti se za nove položaje i odgovornosti te ulagati u svoje znanje i poslovni rast. Razmjena vještina i znanja među sudionicima i predavačima različitih nacionalnosti i kultura, kao i učenje prilikom posjeta globalnim poslovnim centrima širom svijeta bitan je dio globalnog MBA iskustva.

Upravo sve navedeno pruža Global Executive MBA program poslovne škole WU Executive Academy. Naime, WU Executive Academy, kao dio bečkog sveučilišta Vienna University of Economics i sveučilište Business and University of Minnesota, udružili su snage i stvorili elitni međunarodni Global Executive MBA program. Po njegovu završetku diplomantima se dodjeljuje europski MBA stupanj te MBA stupanj iz SAD-a, što znači da dobivaju dvije vrlo cijenjene i priznate kvalifikacije pohađajući samo jedan program.

U okviru Global MBA programa poslovne škole WU Executive Academy studentima je tijekom studija donosi mogućnost boravka na tri međunarodne lokacije: zajednički boravak u Kini i Indiji, na Sveučilištu u Minnesoti, a od ove godine i u Južnoj Americi – Santiago (Čile) i São Paulo (Brazil). Sve tri navedene lokacije pružaju drugačiju perspektivu na međunarodno poslovanje izlažući studente novim korporativnim kulturama, stavovima i idejama. Također, studenti imaju priliku ostvariti svoj MBA stupanj u samo 15 mjeseci i 40 dana provedenih izvan ureda, čime im je omogućen napredak u karijeri te profesionalni razvoj unutar MBA programa.

Global Executive MBA program poslovne škole WU Executive Academy posebno je osmišljen kako bi se nosio s izazovima iz stvarnog svijeta s kojima se menadžeri suočavaju unutar zahtjevnih industrija i poslovnih funkcija. Program polaznicima omogućuje primjenu najnovijih znanja i alata za upravljanje na radnom mjestu, čak i tijekom studiranja. Također, program im omogućuje razvoj svih potrebnih vještina kako bi povećali svoj potencijal i postali lideri svjetske klase. U izazovnom, ali njegujućem okruženju, potiče se duboko razumijevanje temeljnih poslovnih tema u svim većim funkcionalnim područjima s naglaskom na vještinama potrebnim za prepoznavanje i prilagodbu trendovima u nastajanju i novim tehnologijama.

Posljednje istraživanje provedeno unutar zajednice MBA diplomanata poslovne škole WU Executive Academy pokazalo je kako su im se plaće značajno povećale u razdoblju od tri godine nakon završetka studija. Mnogi diplomanti promijenili su položaj u svojoj tvrtki ili čak poslodavca, a neki su uspjeli i pokrenuti vlastiti posao unutar dvije godine po završetku obrazovanja.

Hrvatski alumni

Holger Peter Stupar diplomant je Global Executive MBA programa poslovne škole WU Executive Academy, koji nakon 19 godina rada u Erste Group trenutno radi kao član Uprave zadužen za rizike u Sberbank Hrvatska d.d. MBA program pohađao je akademske godine 2009./10., nakon što je u Hrvatskoj radio više od devet godina. Holger Peter Stupar o svom je MBA iskustvu rekao sljedeće: “Bilo je to izvrsno vrijeme provedeno s izvrsnim ljudima na izvrsnim lokacijama. Osim toga, iznimno sam zahvalan na odličnom programu i profesorima koji su nas kroz njega vodili. Za mene je to bila visoko isplativa investicija. Najviše su mi se svidjela putovanja u Kinu i Indiju te upoznavanje s novim kulturama i načinima života.”

Poslodavac je u potpunosti podržao njegovo pohađanje MBA programa shvaćajući da širok opseg ponude u okviru programa upotpunjuje stručni profil. Nakon završetka MBA studija, banka u kojoj je radio ponudila mu je dva atraktivna položaja. Holger Peter Stupar odabrao je onu koja ga je odvela na položaj voditelja upravljanja rizicima u podružnicu banke u Srbiji.

New Report

Close