Staropramen ponovo nagrađen najvišim međunarodnim priznanjem

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2015. u 08:54
Straropramen

Kvalitetom i okusom Staropramen oduševljava potrošače i vodeće europske kulinarske stručnjake

Staropramen pivo je drugu godinu zaredom osvojilo prestižnu nagradu Superior Taste award za vrhunsku kvalitetu i okus. Vrhunskom češkom lager pivu Staropramen dodijeljena je najviša moguća ocjena – čak tri zlatne zvijezdice za izvanredan okus. Odlučio je tako stručni žiri Međunarodnog Instituta za degustaciju i kvalitetu proizvoda, jedne od vodećih neovisnih organizacija za testiranje i promociju prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta.

Stručni žiri koji dodijeljuje ovu nagradu sastoji se od renomiranih europskih šefova kuhinja i sommeliera te je prepoznao ugodno britak i zaokružen okus Staropramena kao pravu nagradu za nepce. Na hrvatskom tržištu Staropramen lager pivo prisutno je, kao dio portfelja Zagrebačke pivovare, od 2010. godine.

U povodu dobivanja Superior Taste award nagrade voditeljica korporativnih  komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović je izjavila: „Iznimno smo ponosni na ovu nagradu jer je ona potvrda našeg truda i želje za kontinuiranim unaprjeđenjem kvalitete naših proizvoda. Ponosni smo i na činjenicu da su kvalitetu našeg Staropramen piva u posljednjih pet godina prepoznali i potrošači te da je Staropramen jedan od najbrže rastućih pivskih brendova ali i proizvoda široke potrošnje u Hrvatskoj.“

Superior Taste Award jedino je priznanje kvalitete okusa osigurano od strane utjecajnih stručnjaka, vrhunskih kuhara i sommeliera. Riječ je o „slijepom testiranju“, u kojem kulinarski znalci proizvode ocjenjuju na temelju izgleda, mirisa, teksture, okusa te ukupnog osjećaja užitka u proizvodu. Međunarodni Institut za degustaciju i kvalitetu proizvoda iz Bruxellesa nagradu dodijeljuje od 2005. godine s ciljem prepoznavanja i promicanja hrane i pića vrhunskog okusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close