Sigurnost servisa ePošta potvrđena međunarodnim certifikatom

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2015. u 01:15
Foto: Hrvatska Pošta

Više od 62 000 korisnika servisa ePošta zaštićeno prilikom plaćanja karticama.

Više od 62 tisuća korisnika servisa ePošta može biti sigurno da su podatci o njihovim debitnim/kreditnim karticama zaštićeni od zlouporabe. Certifikacijom PCI DSS korisnicima je pružena usluga maksimalne sigurnosti u postupku kartičnog plaćanja u servisu ePošta i aplikaciji mPošta. Smanjena je mogućnost zlouporabe i prijevare pri kartičnom plaćanju. Ujedno dodatno povećavamo povjerenje korisnika u našu uslugu.

Hrvatska pošta je za servis ePošta/mPošta stekla certifikat PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), čime je potvrđena usklađenost poslovne usluge s visokim međunarodnim sigurnosnim standardom kartičnih sustava.

Korisnici ePošte i aplikacije mPošta svoje račune mogu plaćati debitnim i kreditnim karticama, a korisnici aplikacije mPošta mogu ujedno, ako to žele, spremiti i podatke o kartici na sigurni pozadinski sustav. Mogu se spremiti podatci o više različitih kartica, te tako ne treba prilikom svakog plaćanja ponovo upisivati broj kartice kojom se želi platiti račun. Ovom je opcijom plaćanje računa jednostavno i brzo.

Certifikat PCI DSS izdalo je Hrvatskoj pošti međunarodno tijelo Payment Card Industry Security Standards Council osnovano na inicijativu najvećih kartičnih kuća (VISA, MasterCard, American Express, JCB International, Discover Financial Services).

Dobivanje ovog certifikata dokaz je da je servis ePošta kvalitetna i pouzdana usluga jer za njegovo dobivanje treba zadovoljiti vrlo visoko postavljene kriterije ovog međunarodnog tijela. Certifikat je izdan u srpnju 2015. te vrijedi jednu godinu, a validacija sukladnosti sa standardom provodit će se i ubuduće jednom godišnje.

Servis ePošta Hrvatska pošta predstavila je korisnicima sredinom 2014. godine, a danas ima više od 62 000 korisnika. Punoljetnim građanima koji žele moderna rješenja Hrvatska pošta ovom uslugom olakšava prijam i predaju pošiljaka internetom, omogućuje jednostavno plaćanje računa te organizaciju i pohranu pošiljaka. ePoštom korisnici mogu plaćati račune debitnim i kreditnim karticama svih banaka (Visa, Maestro, MasterCard i Diners) i to uz naknadu od dvije kune bez obzira na iznos računa i bez obzira na to jesu li ih primili ePoštom ili na svoju kućnu adresu. Ova jednostavna, pouzdana i inovativna usluga korisnicima jamči učinkovitost, točnost i sigurnost.

Sve informacije o servisu ePošta i aplikaciji mPošta dostupne su korisnicima u poštanskim uredima i kod poštara, pozivom na broj: 072 500 501, na elektroničkoj adresi podrska@eposta.hr te na internetskim stranicama www.eposta.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close