Servis Moj-eRačun ušao na srpsko tržište: Imamo zajedničku digitalnu budućnost

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2018. u 09:48
Foto: Promo

Proces otvaranja podružnice u Srbiji, servis Moj-eRačun započeo je dodatnim širenjem Moj-eRačun mreže, platforme koja okuplja više od stotinu ERP sustava u Hrvatskoj, integracijama sa srpskim proizvođačima poslovnih softvera za računovodstvo.

Servis Moj-eRačun, informacijski posrednik za razmjenu eRačuna i drugih poslovnih eDokumenata, otvorio je svoju podružnicu u Srbiji u sklopu širenja poslovanja na zemlje šire regije.

– Proteklih godina smo paralelno razvijali tržište eRačuna u Hrvatskoj, održali više stotina edukacija u cijeloj zemlji, ali i putovali u Rumunjsku, Bugarsku, Mađarsku i Srbiju kako bismo zainteresirane u tim zemljama pripremili za procese digitalizacije koje predstoje kroz uvođenje obaveznog eRačuna u javnoj nabavi, što su obavezne sve zemlje članice Europske unije učiniti do kraja godine, kao i za širu primjenu eRačuna u realnom sektoru. Otvaranje ureda u Srbiji, a potom i Rumunjskoj kroz koji mjesec, samo je nastavak dugogodišnjeg procesa. Prošlost nas može dijeliti, ali digitalna budućnost nam je zajednička – pojašnjava Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun.

Proces otvaranja podružnice u Srbiji, servis Moj-eRačun započeo je dodatnim širenjem Moj-eRačun mreže, platforme koja okuplja više od stotinu ERP sustava u Hrvatskoj, integracijama sa srpskim proizvođačima poslovnih softvera za računovodstvo.

– Postupak integracije ERP proizvođača s postojećom Mrežom trebao bi proći jednostavno, budući da je većina IT tvrtki, upravo kroz naš primjer, vrlo dobro upoznata s procesom razmjene eRačuna između dva programska rješenja. S mnogima od njih već smo i ranije surađivali jer brojne domaće tvrtke već rade na srpskom tržištu, naravno i obrnuto, tako da eRačun i njegov benefit tu nisu nepoznanica – ističe Alen David Jeđud, voditelj sektora informatike i tehničke podrške servisa Moj-eRačun.

Do sada su u Beogradu i Novom Sadu, ističe Jeđud, održali više radionica, kako s integratorima, tako i sa zainteresiranim tvrtkama korisnicima.

– Tijekom proteklih godina, upravo kroz savjetodavnu ulogu, servis je postao brend i izvan granica Hrvatske. Okupili smo izvrstan tim suradnika koji će zapravo nastaviti s praksom koju provodimo i u Hrvatskoj, a to je da korisniku pružimo cjelovito rješenje za potpunu digitalizaciju poslovanja od razmjene eRačuna i drugih eDokumenata, do upravljanja poslovnom dokumentacijom kroz DMS i elektroničke pohrane dokumenata. Jednako tako, povezujući se s najvećim proizvođačima ERP rješenja na srpskom tržištu, doprinijet ćemo digitalizaciji tisuća tvrtki, što će rezultirati milijunskim uštedama, transparentnijim poslovanjem koje prati europske trendove te, u konačnici, razvoju gospodarstva – zaključio je Josip Kovačec, voditelj prodaje servisa Moj-eRačun.

Komentirajte prvi

New Report

Close