Produžen rok za prijavu na Siemens CEE Press Award 2017

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2017. u 15:47
Foto: Reuters

Traže se najbolji radovi na temu “Digitalizacija / Industrija 4.0”

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog natječaja, novinarska nagrada Siemens CEE Press Award ulazi u sljedeću fazu. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Digitalizacija / Industrija 4.0“. Natječaj se provodi u deset zemalja središnje i jugoistočne Europe (Slovačka, Rumunjska, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija) te Izraelu.

Svrha natječaja jest nagrađivanje medijskog izvještavanja o ključnim temama modernog društva i promicanje razmjene između novinara iz čitave regije CEE. U natječaju mogu sudjelovati svi predstavnici medija koji svoje objavljene radove na temu „Digitalizacija / Industrija 4.0“ dostave do 28. kolovoza 2017. To obuhvaća sve tekstualne članke iz tiskanih i internetskih medija, reportaže agencijskih novinara, kao i priloge u elektroničkim medijima te televizijske i radijske priloge objavljene u razdoblju između 1. listopada 2016. i 28. kolovoza 2017. Dostavljeni radovi moraju biti na temu „Digitalizacija / Industrija 4.0“ u nacionalnom ili međunarodnom kontekstu i sadržavati informacije u skladu s odgovarajućim formatom.

„Poduzeća koja provode proizvodnju sve su više suočena sa sveprisutnom umreženosti osoba, stvari i strojeva. Digitalizacija i industrija 4.0, koje idu ruku pod ruku, u budućnosti će stvarati nova proizvodna okruženja u kojima će se spajati stvarni i virtualni svjetovi. Strojevi, postrojenja i senzori komunicirat će i razmjenjivati podatke na globalnoj razini. To će omogućiti poduzećima ne samo da značajno povećaju učinkovitost, nego i da odgovore na tržišne uvjete koji se mijenjaju na brži, troškovno učinkovitiji i fleksibilniji način. Nadalje, virtualni prostor u budućnosti bit će odgovoran za još jednu važnu funkciju: kao područje razvoja u kojem se proizvodi mogu istražiti na najdetaljniji način, čak i prije nego što su stvoreni u fizičkom svijetu. Takozvani „digitalni blizanac“ jamči do 50 % brže stavljanje na tržište. Zbog toga je društvu Siemens, kao jednom od pionira u području digitalizacije, doista bitno da istakne i oda priznanje novinarskim radovima koji zahtijevaju vrijeme za istraživanje, koji su obilježeni jezičnom genijalnošću te koji prihvaćaju društvenu odgovornost", izjavila je Katharina Swoboda, voditeljica odjela korporativnih komunikacija za Austriju te središnju i istočnu Europu.

U svakoj zemlji koja sudjeluje dostavljene radove ocjenjivat će stručni žiri. Pobjednik iz svake zemlje ulazi u završnicu natječaja, koja će se održati 28. rujna 2017. u Siemens Cityju u Beču. Tu će tijekom gala-večeri biti odano priznanje trima najboljim novinarskim radovima središnje i istočne Europe. Svaki od triju pobjednika dobit će ček u vrijednosti od 1.000 eura.

Tijekom završnice natječaja u Beču dobitnici nagrada iz svih zemalja koje sudjeluju imat će priliku posjetiti Haas Waffelweke (tvornicu vafla) i vidjeti Siemensove aplikacije za digitalizaciju postupka proizvodnje.

Siemens poziva sve zainteresirane novinare da dostave svoje radove na temu „Digitalizacija / Industrija 4.0“. Rok je 28. kolovoza 2017. Dodatne informacije o kriterijima natječaja i o pravilima sudjelovanja dostupne su na mrežnoj stranici 

Komentirajte prvi

New Report

Close