Prirodnom kremom na bazi meda protiv celulita i probavnih tegoba

Autor: Antonija Alar , 29. listopad 2015. u 22:00
Prije dvije godine uz očuha je počela stjecati znanje i vještine pčelarstva

Dobrobit ovog proizvoda je u tome što su svi sastojci ekološkog podrijetla te imaju visok sadržaj vitamina i minerala, koji su vrlo bitni za ukupno zdravlje organizma.

Ivana Kopić, studentica je druge godine diplomskog studija 'Prehrambeno inženjerstvo' na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. S projektom 'Baranjska ljepota' prijavila se na natječaj Hrvatska pamet Hrvatskoj, koji organizira Poslovni dnevnik.

Kako su danas usporena probava i celulit problemi koji muče veliki broj ljudi, htjela je napraviti proizvod koji je namijenjen posebno za njih. "Sve se žene na spomen celulita hvataju za glavu razmišljajući kako se istoga riješiti", kaže Kopić. Zbog toga je ova osječka studentica osmislila proizvod namijenjen ženama svih dobnih skupina, ali i svim ostalim s takvim problemima. Prednost proizvoda je što osim blagotvornog djelovanja na kožu, ujedno djeluje i kao vitaminsko-mineralni pripravak za ubrzavanje probave. "Bitno je naglasiti da su sve komponente uzgajane bez kemijskog tretiranja, te da prilikom izrade proizvoda nisu korišteni nikakvi aditivi. Porijeklo sastojaka proizvoda garantira kvalitetu i čistoću proizvoda, jer se sastoji od baranjskog meda, baranjske ljute mljevene paprike i kukuruzne krupice", kaže Ivana Kopić te nadodaje da ukoliko periodi nadutosti i poremećene probave dugo traju, oni mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što je poremećaj mikroflore crijeva te opasnost od zaraze patogenima mikroorganizmima. 

Iskoristila blagodati meda
Osim izrade kozmetike, Kopić rado svoje slobodno vrijeme provodi baveći se i pčelarstvom. "Spojem ovih dviju strasti, nastao je ovaj jedinstven proizvod. Vlastitim istraživanjem primijetila sam nedostatak proizvoda, koji svojim prirodnim sastojcima može pomoći kod navedenih problema", kazala je Kopić i napomenula kako su blagotvorna i hranjiva svojstva pčelinjih proizvoda sljubljena s ostalim komponentama, dobitna formula za poboljšanje kvalitete života. "Glavni cilj ovoga proizvoda je ženama vratiti sigurnost i osmijeh na lice. Dobrobit ovog proizvoda je u tome što su svi sastojci ekološkog podrijetla te imaju visok sadržaj vitamina i minerala, koji su vrlo bitni za ukupno zdravlje organizma. Osim toga, ovaj proizvod služi za promoviranje ekološkog načina proizvodnje, ali i turističku promociju jedinstvenih ljepota Baranje."

Može se i mazati na kruh
Takvih proizvoda nema puno na tržištu pa Kopić u drugim proizvodima prirodne kozmetike ne vidi konkurenciju. "Prateći situaciju po gradskim ljekarnama te etno sajmovima, ustvrdila sam da sličnog proizvoda nema", istaknula je Kopić. Proizvod je jedinstven i po tome što ga se osim primjene na koži, može i konzumirati, što nije slučaj s drugim proizvodima prirodne kozmetike per os. "Koliko sam upućena, na tržištu postoje razni obogaćeni medovi, ali ovakvu formulu koja je višenamjenska nisam susrela. Dakle radi se o jedinstvenom proizvodu koji za sad nema sličnosti s bilo kojim drugim proizvodima, niti je oplemenjena kopija nekog poznatog pripravka", naglasila je Kopić.

Ona tvrdi, kako je ovaj proizvod novi i jedinstven i kako neće uskoro imati plagijate i dorade drugih na ovu temu.  U slobodno vrijeme još izrađuje kreme, balzame i druge pripravke za njegu kože. Prije dvije godine uz očuha je počela stjecati znanje i vještine pčelarstva. Tijekom školskog obrazovanja bila je i na razmjeni studenata u Austriji u Beču na sveučilištu Boku. Također je često sudjelovala je na danima otvorenih vrata Medicinske škole Osijek i Festivalima znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.  "Uz studentske obaveze, hobi iziskuje puno truda, rada, ali i učenja, a imam i studentski posao koji je usko vezan uz tu poduzetničku ideju", zaključila je Kopić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close