PPD – ambiciozni i usredotočeni na razvoj

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2017. u 11:14
Foto: PPD

2016. godinu PPD je iskoristio za kvalitetnu pripremu i istup na susjedna tržišta što je rezultiralo velikim rastom opsega poslovanja u 2017. godini u kojoj očekuje izvrsne poslovne rezultate.

Prvo plinarsko društvo (PPD) je privatna hrvatska tvrtka iz Vukovara osnovana 2001. godine. Bavi se uvozom, prodajom, opskrbom i distribucijom prirodnoga plina. U vlasništvu je Energia naturalis grupe (ENNA) koju karakterizira široki spektar poslovanja – od distribucije i opskrbe plinom, trgovine naftnim derivatima, informacijskim i komunikacijskim tehnologijama preko investicijskih projekata do željezničkog cargo prijevoza. Grupa je vlasnik 25% dionica Luke Ploče. S lukom, željeznicom i skladištima ENNA je vrlo ozbiljan integrirani logistički operator, jedinstven u regiji. Grupa ima sjedište u Hrvatskoj, a tvrtke u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i Švicarskoj iz kojih posluje diljem Europe. Prisutnost u susjednim zemljama ujedno je i indikator kolika je logistika potrebna da bi cijeli sustav funkcionirao. Upravo je to razlog nedavnog otvaranja tvrtke u Švicarskoj putem koje će tvrtke grupacije izravno pristupati burzama plina te na taj način dodatno optimizirati portfelj I diversificirati dobavu. U Mađarskoj je PPD prisutan i na maloprodajnom tržištu te ima portfelj koji kontinuirano gradi i održava. Grupa planira učvrstiti pozicije u zemljama u kojima posluje.

2016. godinu PPD je iskoristio za kvalitetnu pripremu i istup na susjedna tržišta što je rezultiralo velikim rastom opsega poslovanja u 2017. godini u kojoj očekuje izvrsne poslovne rezultate.

Poslovanje ENNA grupe temelji se na dugoročnoj kvalitetnoj suradnji koju je moguće realizirati samo uz kvalitetne kadrove. Stoga se u grupaciji poseban naglasak stavlja na edukacije I dodatno usavršavanje zaposlenika. Politika zapošljavanja i odnosa prema zaposlenicima počiva na principima izgradnje kvalitetnih timskih odnosa, ali i poticanja individualnih kvaliteta i kreativnosti.
Grupacija okuplja mlad, visokoobrazovan i visoko motiviran tim. Prosječna je starost u grupi 36 godina, gotovo 60 % zaposlenika je visokoobrazovano, a više od 40% njih su inženjeri. U grupaciji je 36 % žena, a na najvišim upravljačkim pozicijama u upravi nalazi se jednak broj muškaraca i žena.

Dugoročna strategija usmjerena je na širenje i jačanje na stranim tržištima na čemu se intenzivno radi posljednjih nekoliko godina. Energia naturalis grupa teži biti generator znanja, inovativnosti i razvoja u regiji.  

Komentirajte prvi

New Report

Close