PBZ grupa donirala 250.000 kuna Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2016. u 15:19
Foto: PBZ

Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov brine o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, primarno s intelektualnim teškoćama te je dugi niz godina jedini pružatelj usluge smještaja tim korisnicima na području Zadarske županije.

Danas su Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 250.000,00 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja raznog namještaja, informatičke, metodičke i druge opreme za brojne kreativne radionice te medicinskih i ortopedskih pomagala, kako bi se unaprijedila kvaliteta života korisnika Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojih Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je do kraja ožujka ove godine prikupila 6.930.053,85 kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov uključen je u projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih. Donacija ovom centru je 26. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Bernardica Juretić, ministrica socijalne politike i mladih RH; Stipe Zrilić, župan Zadarske županije; Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sveti Filip i Jakov; Valentina Cindori, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov; Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb; Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a; te brojni drugi.

Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov brine o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, primarno s intelektualnim teškoćama te je dugi niz godina jedini pružatelj usluge smještaja tim korisnicima na području Zadarske županije. U Centru je trenutačno smješteno 89 korisnika, od koji je na trajnom smještaju.

„Ovaj događaj je iznimno značajan za sve nas, korisnike i zaposlenike Centra. Donacijom PBZ grupe smo konačno iskoračili u 21 stoljeće. Opremili smo moderan dnevni boravak za vanjske korisnike s kompletnim namještajem i metodičkom opremom, kao što su strunjače, edukacijski projektor i pojačalo, klima uređaj itd., te time omogućili proširenje djelatnosti Centra i pružanje novih usluga u zajednici. Također smo opremili dva dnevna boravka za postojeće korisnike namještajem, kreativnu radionicu za izradu keramičkih figurica i predmeta, kreativnu radionicu za tkanje, kuhinju sa svom opremom za kulinarsku sekciju, nabavili kompjutere za informatički kabinet te medicinska i ortopedska pomagala. Sva ova oprema omogućit će našim postojećim i novim korisnicima sadržajnije i kreativnije korištenje slobodnog vremena te kvalitetnije razvijanje njihovih sposobnosti“, istaknula je Valentina Cindori, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

"Drago mi je da smo danas u Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov te da smo putem našeg humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i naše American Express kartice sa srcem pomogli i ovom centru. Nadamo se da će novi, moderno opremljeni dnevni boravci, brojna oprema za razne kreativne radionice i informatički kabinet kao i medicinska pomagala, kupljena donacijom PBZ grupe, unaprijediti kvalitetu života korisnika Centra Sv. Filip i Jakov te olakšati svakodnevni rad djelatnika ovog Centra. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta do sada prikupili gotovo 7 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih te realizirali čak 26 donacija, uključujući 20 donacija bolnicama i 6 donacija domovima socijalne skrbi, uključujući i ovu najnoviju donaciju Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov", istaknuo je Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close