Oznaka kontrolirane kvalitete

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2016. u 09:19
Foto: Thinkstock

Prva neovisna i sveobuhvatna usluga kontrole zdravstvene sigurnosti i kvalitete prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj.

Oznaka „Kontrolirana Kvaliteta“ Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ predstavlja potvrdu sigurnog i kvalitetnog prehrambenog proizvoda te potrošačima pruža dodatnu sigurnosti po pitanju zdravstvene ispravnosti i kvalitete proizvoda.

Na tržištu je uvijek prisutna opasnost od smanjenja opsega samokontrole radi sve većih financijskih izdataka te sve nižih troškova povlačenja nekvalitetnog ili zdravstveno neispravnog proizvoda s tržišta. U skladu s novim izazovima tržišta te razvojem sve sofisticiranijih analitičkih tehnika NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ je odlučio ponuditi provjerenim proizvodima transparentnu i potrošaču vrlo vidljivu potvrdu nezavisne kontrole označenu na samom proizvodu.

Oznaka se dodjeljuje na temelju sveobuhvatnih analiza kvalitete, zdravstvene ispravnosti, ali i tzv. indikatora nadstandarda (kojeg je proizvođač ili distributer proizvoda samoinicijativno definirao i implementirao u sam proizvod). Također, kontrola uključuje i potpuni pregled dokumentacije od sirovine do konačnog proizvoda te nadzor samog procesa proizvodnje.

Usluga je prvenstveno namijenjena poslovnim subjektima u prehrambenoj industriji, proizvođačima tradicionalnih i drugih prehrambenih proizvoda te subjektima u poslovanju s hranom, što uključuje i trgovačke lance koji plasiraju vlastite robne marke. Označavanje prehrambenog proizvoda oznakom NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ potaknutao je aktualnim potrebama tržišta i razvojem sve veće svijesti samih proizvođača i distributera hrane o potrebi samokontrole kao najsigurnije, najetičnije i najjeftinije opcije kontrole kvalitete.

Dugoročnost oznake na proizvodu, potvrđuje kontinuitet nezavisnog i sveobuhvatnog nadzora nad proizvodnjom i distribucijom proizvoda. Svi proizvođači su pozvani da kontaktiraju NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ kako bi osigurali da njihov proizvod nosi oznaku „Kontrolirane Kvalitete“ te tako pruže potporu u jačanju moderne, sveobuhvatne savjetodavne i analitički utemeljene uloge javnozdravstvenih laboratorija kao jamca kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane.

Realizacija ovog jedinstvenog projekta NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ potaknuta je aktualnim potrebama tržišta i praćenjem trendova na međunarodnoj stručnoj sceni, ali i nastojanjima da se potrošačima pruži dodatna sigurnost u konzumaciji prehrambenih proizvoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close