Ovaj tjedan rezervirajte za gospodarsko događanje godine

Autor: Sponzorirani članak , 15. rujan 2015. u 08:47
Press photo

Riječ je o jednom od najznačajnijih gospodarskih događaja u Hrvatskoj.

Zagrebački Velesajam od 16. do 18. rujna i ove godine organizira Zagreb Business Summit pod nazivom Gradovi i regije – generatori razvoja.

Riječ je o jednom od najznačajnijih gospodarskih događanja u Hrvatskoj koje već sada ima predznak središnjeg mjesta razmjene gospodarskih iskustava te predstavljanja razvojnih projekata i najboljih europskih praksi. ZBS će i ove godine okupiti predstavnike domaćih i inozemnih gradova i regija te stručnjaka s različitih područja razvoja – od europskih fondova do brendiranja gradova. Misija je ZBS-a pomoći hrvatskim gradovima i regijama da uhvate korak s Europom i iskoriste mnogobrojne mogućnosti koje im se nude, a upravo će stoga biti zastupljene teme koje se tiču infrastrukturnih ulaganja javnog i privatnog sektora kroz fondove EU, investicijskog potencijala hrvatskog iseljeništva, brendiranja i imidža hrvatskih gradova te investicija u energetske projekte.

U okviru drugog po redu Zagreb Business Summita održat će se nekoliko značajnih međunarodnih konferencija. Prvog dana održavanja ZBS-a, 16. rujna, na rasporedu je međunarodna konferencija "i3P – Investicijski projekti, potencijali i politike" koja će okupiti gradonačelnike, menadžere, ministre i druge relevantne osobe iz političkog i gospodarskog života čije odluke i vizije utječu na razvoj pojedine sredine, a u konačnici i cijele Hrvatske te Europske unije. Kroz sljedeća dva dana Summita, 17. i 18. rujna, održat će se još nekoliko značajnih međunarodnih konferencija s uglednim sudionicima i gostima.

To su "Croenergy 2015 – Sustainable Energy Finance and Investment Summit", konferencija vezana uz investicijsko financiranje energetske održivosti, te "Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gospodarskom razvoju i kreatori budućih politika – Neodoljiva Hrvatska, Fusion 1",  konferencija namijenjena hrvatskom iseljeništvu i uz njih vezanom investicijskom potencijalu. U okviru međunarodnog sajma Ekotehno, 18. rujna, na programu je međunarodna konferencija "Cirkularna ekonomija – put prema pametnom, održivom i zelenom društvu".

Riječ je o aktualnoj i jednoj od najvažnijih tema o kojoj se raspravlja na razini Europskog parlamenta, a s obzirom da se u Hrvatskoj o ovoj temi još uvijek premalo zna i govori, sigurno je kako će privući značajan interes poslovne i stručne javnosti. U okviru Zagreb Business Summita održava se i Stručni simpozij o zelenoj gradnji koji će ponuditi odgovore na konkretna pitanja vezana za pripremu dokumentacije i prijavu projekata Fondovima EU te odabira najučinkovitijih mjera uštede energije. Zagrebački velesajam na taj će način pružiti cjelokupnu komunikacijsku platformu na kojoj će se povezati domaći i međunarodni, poslovni i institucionalni subjekti na zadatku jačanja i umrežavanja hrvatske i europske investicijske atraktivnosti i tržišne konkurentnosti. 

Više informacija o Stručnom simpoziju o zelenoj gradnji potražite ovdje.

Više informacija i prijavnicu za Konferencijiu Cirkularna ekonomija potražite ovdje.

Prijavnicu za sudjelovanje na konferencijama potražite ovdje.

New Report

Close