Održan drugi dan otvorenih vrata u TE Plomin

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2016. u 13:20
Foto: foto press

Posjetitelji su i dosada dolazili u TE Plomin, pa je tako kroz razne stručne grupe, ekskurzije i druge posjete kroz Pogon Plomin od početka njegovog rada 1969. godine prošlo desetak tisuća ljudi, ali nikad na ovakav način.

 U Pogonu TE Plomin je krajem rujna održan drugi Dan otvorenih vrata. Oko 300 posjetitelja imalo je prilike vidjeti kako se energija skrivena u ugljenu pretvara u električnu energiju.

U prijepodnevnim satima u posjetu su bili učenici nižih i viših razreda osnovnih škola, koji su u krugu Termoelektrane Plomin imali radionicu na temu elektrane i pri tome izradili prigodnu maketu. Od 15 do 18 sati Termoelektrana Plomin bila je otvorena za sve posjetitelje. Organiziran je obilazak postrojenja uz pratnju stručnih vodiča, djelatnika elektrane. Posjetiteljima je prezentirana  izložba trenutnih i budućih investicija i rekonstrukcija čiji cilj su poboljšanja tehnoloških i ekoloških karakteristika postrojenja, kao što su ugradnja DeNOx postrojenja na bloku 2, retrofit turbine bloka 2, zaštita od buke i modernizacija rasvjete pristaništa, transporta i deponije ugljena. Ukupna vrijednost ovih investicija premašuje 200 milijuna kuna.

„Ovo je naš drugi Dan otvorenih vrata. Dva nije veliki broj, ali nama znači kontinuitet, pa isto planiramo i sljedećih godina. Ljudi su prepoznali naša nastojanja i zadovoljni smo odazivom. Proveli smo ih kroz naše pogone, pokazali smo im nove investicije na kojima radimo i pokazali smo im što radimo i što ćemo raditi da im budemo još bolji susjedi“, zaključio je direktor TE Plomina Mihajlo Mirković.

Posjetitelji su i dosada dolazili u TE Plomin, pa je tako kroz razne stručne grupe, ekskurzije i druge posjete kroz Pogon Plomin od početka njegovog rada 1969. godine prošlo desetak tisuća ljudi, ali nikad na ovakav način. Ovaj put, kao i na prvom Danu otvorenih vrata TE Plomin, organiziranom u svibnju 2015. posjetitelji su pozvani da dođu vidjeti kako se u Plominu energija skrivena u ugljenu pretvara u električnu energiju – tu najveću blagodat naše civilizacije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close