Obiteljski odmor u Budimpešti uz vaterpoliste koji love medalju

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2017. u 08:36
Foto: Promo

Mađarska metropola jedna je od kulturnih prijestolnica Europe, što je uvijek razlog za obilazak.

Budimpešta ovog srpnja mami kulturnim, oktanskim i vodenim poslasticama. Barakude love medalju, Formula 1 tradicionalno poziva, a tu su i uvijek bogati festivali kojima ovaj grad obiluje.

Mađarska metropola jedna je od kulturnih prijestolnica Europe, što je uvijek razlog za obilazak. No ove godine srpanj se pogodio kao idealan za duži posjet Budimpešti gdje će svi naći ponešto za sebe. Osim nastupa naših sportaša, a posebno vaterpolista, krajem mjeseca na Hungaroring dolazi i oktanski cirkus, Formula 1 je u tradicionalnoj bitci za Veliku nagradu Mađarske.

Dok kod nas ljetne vrućine opterećuju, nešto ugodnije temperature čekaju nas kod sjevernih susjeda, što u kombinaciji s brojnim događajima nudi pravi alternativni odmor. Uostalom uz mnoštvo plivanja koje nudi FINA-ino Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima koje će se od 14. do 30. srpnja održati u Budimpešti, postoji izgovor za obilazak Balatona. Na tom najvećem europskom slatkovodnom jezeru odvija se dio sportskih aktivnosti prvenstva, a tamo se može pronaći i osvježenje u kupanju, vodenim alternativnim sportovima, glazbi i gastronomiji u sklopu MOL Nagyon Balaton festivala.

Kako se od naših vaterpolista očekuje svakako medalja, planirate li ih bodriti put Mađarske se najviše isplati krenuti automobilom. Uz to posjedujete li INA-inu karticu, prednost je što s njom gorivo možete točiti na kompletnoj mreži MOL-ovih benzinskih postaja.

Upravo je MOL sponzor svjetskog vodenog prvenstva u Budimpešti, a dodajmo kako su ujedno sponzori i muškom i ženskom nacionalnom vaterpolo timu. I dok nam je mađarski muški vaterpolo tim poznat jer je uz hrvatske, srpske i crnogorske reprezentativce favorit za medalju, od spomenutih samo Mađarska ima i vaterpolistice na ovom prvenstvu. Stoga neće biti iznenađenje da MOL podržava i olimpijskog zlatnog Daniela Gyurtau i trostruko zlatnu plivačicu Katinku Hosszu.

Dolazak na sportske događaje u Budimpeštu pruža pregršt prilika za kulturni odmor.

Budimpeštanski ljetni festival ove godine u svojoj 79. obljetnici nudi veliki broj opernih, koncertnih i plesnih događaja, a svakako treba istaknuti kako se nude i sadržaji za djecu.

U neposrednoj blizini Vajdahunyada, dvorca smještenog u gradskom parku nalaze se brojni budimpeštanski hoteli, a to je i lokacija ljetnog glazbenog festivala koji uz romantični večernji ugođaj nudi i glazbene poslastice poput nastupa Ciganskog simfonijskog orkestra. Spomenimo i orguljaške koncerte u prekrasnoj bazilici svetog Stjepana, a ukoliko preferirate jazz i drugu laganiju glazbu koncerte možete slušati na posve neočekivanoj lokaciji, u gradskom zoološkom vrtu.

Vašeg limenog ljubimca u Budimpešti je najbolje parkirati i po gradu se kretati s MOL BuBi javnim biciklima za najam, njih preko tisuću koje ćete naći na 123 lokacije, a čije dnevno korištenje plaćate samo 12 kuna. Na raspolaganju vam je 200 km biciklističkih staza, među kojima i one uz prekrasni Dunav. A upravo će se uz samu dunavsku obalu odvijati i dio natjecanja ovogodišnjeg FINA-inog prvenstva na fascinantnoj lokaciji nasuprot znamenitog mađarskog parlamenta.

Budimpešta ove godine nudi ponešto za svakoga. Izgovor za one koji žele s obitelji provesti dinamičan odmor a usput i bodriti vaterpolo barakude. Pa i za one koji žele gledati Formulu 1, a usput provesti romantične večernje trenutke u glazbeno-festivalskom obilju dunavske ljepotice.

Komentirajte prvi

New Report

Close