Najveći događaj o trendovima halal tržišta ove godine stigao u Opatiju

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2016. u 12:20
Foto: Press

Treći ekskluzivni međunarodni kongres i sajam u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, World Halal Day održava se tek treći put u svijetu, a u Hrvatsku stiže nakon Singapura i Indije.

Hrvatska je početkom studenog zemlja domaćin najvećeg ovogodišnjeg događaja o halal tržištu u svijetu, World Halal Day-a.

Treći ekskluzivni međunarodni kongres i sajam u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, World Halal Day održava se tek treći put u svijetu, a u Hrvatsku stiže nakon Singapura i Indije. World Halal Day u Hrvatskoj najveći je događaj posvećen tržištu halal proizvoda i usluga u ovoj, 2016. godini.

Kongres koji ima i sajamsku komponentu trajat će 3 dana, od 2. do 4. studenog 2016. g. u gradu Opatiji. Riječ je o jedinstvenom događaju koji po prvi put objedinjuje više od 40 eminentnih stručnjaka/inja iz područja halal tržišta, halal turizma i islamskog bankarstva i financija. Kongres će okupiti proizvođače, pružatelje usluga, znanstvene i istraživačke zajednice, profitne i neprofitne organizacije, zdravstvene i farmaceutske ustanovama te sve dionike financijskog tržišta.

Tijekom tri dana trajanja World Halal Day kongresa, najveći stručnjaci/kinje će kroz panele predstaviti analize i prilike za sve gospodarstvenike na području globalnog halal tržišta, halal hrane, kozmetike, farmacije, turizma te islamskog bankarstva i financija. Ovo je jedinstvena prilika za sve ali naročito za ostvarivanje potencijala hrvatskog gospodarstva na halal tržištu koje se procjenjuje na 2 trilijuna američkih dolara. Izuzetno nam je drago da smo jedan ovakav događaj svjetskih razmjera uspjeli dovesti u Republiku Hrvatsku.“, izjavio je Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj.

Svoje sudjelovanje potvrdili su mnogobrojni sudionici/e i visoki uzvanici/e iz zemalja poput Turske, Malezije, Indonezije, Irana, Alžira, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Kuvajta, Saudijske Arabije, Australije, Singapura, Azerbejdžana, Rusije, Belgije, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i drugih.

Za sudjelovanje u kongresu registrirajte se na internetskoj stranici www.wordlhaladay.com koja daje i detaljan pregled plana i programa kongresa. Sudjelovanjem u kongresu bivate i društveno odgovorni prema djeci s posebnim potrebama udruge Društvo naša djeca iz Opatije koju kongres podržava kroz svoju humanitarnu komponentu.

Opatija i World Halal Day zasigurno su ove godine mjesto i prilika za upoznavanje mogućnosti i načina kako odgovoriti izazovima halal tržišta, te za umrežavanje s uspješnim postojećim i budućim dionicima ovog tržišta. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

U čemu je razlika HALAL vegete i obične .- naše vegete-……hvala na odgovoru.

New Report

Close