Najrazumniji odabir pametnog telefona

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2017. u 09:07
Foto: Promo

Huawei P10 je poznat po nevjerojatnoj kvaliteti svojih fotografija zbog čega je već i postao simbol fotografije na pametnim telefonima.

Flagship modeli pametnih telefona, to jest oni koji nude najnovija i najnaprednija rješenja koja inače nisu dostupna u jeftinijim modelima, znaju biti prilično skupi te stoga i nedostupni većini korisnika. Huawei smatra da to ne mora biti tako i zato je novi Huawei P10 dostupan po razumnoj cijeni u odnosu na druge uređaje iz high-end segmenta. Puno je jeftiniji od ponude ostalih proizvođača čime je visoka kvaliteta prvi put dostupna širem krugu korisnika.

 

4GB RAM-a

sadrži telefon Huawei P10

Huawei je još jednom odlučio blisko surađivati s legendarnim njemačkim proizvođačem kamera, Leicom, što je dovelo do razvoja napredne kamere s dvostrukom lećom. Leica Dual 2.0 kameru čine dvije SUMMARIT-H leće s otvorima blende od f/2.2. Ovaj pametni telefon opremljen je s dva senzora – od 20 i 12 megapiksela, a za kvalitetu fotografija snimljenih u pokretu ili u uvjetima slabijeg osvjetljenja odgovorna je optička stabilizacija slike. Korištenjem posebnog, monokromatskog načina postiže se jedinstven Leica stil. U novom portretnom načinu, Huawei P10 jamči prekrasan, zamagljen pozadinski izgled, umjetnički bokeh efekt. P10 će sve svoje korisnike umjetničkog duha oduševiti i light painting načinom, a korisnici drugih pametnih telefona zavidjet će na fotografijama gradske džungle ili onima ukrašenim prekrasnim uzorcima snimljenih uz efekt prskalica ili upaljača. Unatoč tome što je Huawei P10 znatno pristupačniji od uređaja drugih proizvođača iz flagship kategorije, ovaj uređaj nudi mogućnost video snimanja u 4K rezoluciji, što se trenutno smatra standardom najboljih pametnih telefona na tržištu. Sve ljubitelje selfieja također će oduševiti i prednja kamera sa senzorom od 8 megapiksela i posebnim groufie načinom. Još jedna od izvanrednih mogućnosti Leica kamere je automatsko prebacivanje kadra u širokokutni način prilikom fotografiranja veće grupe ljudi.

Povoljnija cijena ne znači pristajanje na kompromise ni kada je riječ o dizajnu jer su i prednja i stražnja strana ovog pametnog telefona dizajnersko remek-djelo. Pozadina oduševljava svojom teksturom i nevjerojatnim novim nijansama, a Huawei je tijekom razvoja ovog uređaja surađivao i s Pantone institutom, koji je razvio nove verzije boja za Huawei P10. Već je prvo predstavljanje pametnog telefona u Barceloni izazvalo oduševljenje novim plavim i zelenim varijantama uređaja.

Još jedna od standardnih značajki pametnih telefona visoke klase je i čitač otiska prsta, a Huawei P10 svoj 3.0 čitač otiska prsta skriva iza staklene površine. Čitač je premješten na prednju stranu, čime je P10 lakše otključati dok leži na stolu ili je postavljen na držač telefona u automobilu. Čitač, to jest napredno rješenje koje štiti naše podatke od neovlaštenog pristupa, može zamijeniti tri glavne tipke Android sustava, a omogućuje i prečicu do Private Space prostora. Radi se o posebnom prostoru za pohranu podataka koji je dostupan samo vlasniku uređaja, a njegov pristup je zaštićen skenerom odabranog prsta. U tom prostoru se, osim dokumenata ili fotografija, mogu instalirati i posebne aplikacije.

Sigurnost pametnih telefona u posljednjih je par mjeseci postala prioritet velikog broja korisnika, a napredna tehnologija mora biti 100 posto sigurna. Istovremeno, zahtjevi korisnika postavljaju nove izazove proizvođačima pametnih telefona. Baterija pametnog telefona trebala bi se brzo napuniti bez ikakvog primjetnog porasta temperature uređaja. Kako bi se te potrebe zadovoljile, Huawei je razvio SuperCharge tehnologiju. Tijekom punjenja, P10 sam određuje optimalnu voltažu u stvarnom vremenu, dok utičnica punjača koristi najnoviji USB-C standard.

Unatoč svojoj nižoj cijeni, Huawei P10 ne pristaje na kompromise ni po pitanju specifikacija. Telefon sadrži 4GB RAM-a, a memorija za potrebe aplikacija i multimedije skladišti i do 64GB. Uređaj pokreće najbrži i najmoderniji Kirin 960 procesor, odlikuje ga i najbrži prijenos podataka zahvaljujući LTE cat 9 mreži i Wi-Fi ac standardu.

Huawei P10 savršen je primjer high-end pametnog telefona na koji ne treba potrošiti cijelo bogatstvo. Za puno nižu cijenu od one koju nude konkurentni uređaji, korisnici dobivaju iznimno napredan uređaj razvijen u suradnji s Leicom, koja je omogućila vrhunsku kvalitetu fotografija, kao i prestižnim Pantone institutom koji je zaslužan za njegove izuzetne boje. Tu su još i izvrstan zaslon te napredan čitač otiska prsta uz prekrasan dizajn i dugotrajnu bateriju što ovaj uređaj čini uistinu izuzetnim pametnim telefonom.

Komentirajte prvi

New Report

Close