Msc cruises i fincantieri prerezali prvi komad čelika nove generacije brodova Msc seaside

Autor: Sponzorirani članak , 23. lipanj 2015. u 09:19
MSC krstarenja

Msc seaside, “brod koji slijedi sunce”, nudit će kružna putovanja iz Miamija tijekom cijele godine, počevši od prosinca 2017.

MSC Cruises S.A., najveća kompanija za kružna putovanja u privatnom vlasništvu, i brodogradilište Fincantieri danas su prerezali prvi komad čelika i time označili početni korak u izgradnji nove generacije brodova, MSC Seaside.

„Danas ovdje svjedočimo početku gradnje izvanrednog broda, MSC Seaside, koji će smionim dizajnom te visokim ekološkim i sigurnosnim standardima revolucionizirati industrijske postavke. Time je MSC Cruises potvrdio svoju usmjerenost na izvrsnost i inovacije“, izjavio je izvršni predsjednik MSC Cruisesa Pierfrancesco Vago.

MSC Seaside pridružit će se MSC Divini u ponudi raznolikih karipskih itinerera tijekom cijele godine, s Miamijem kao ukrcajnom lukom čije obnovljeno i prošireno pristanište kao i terminal ide u korist MSC-ovim ambicijama na tržištu Sjeverne Amerike.

„Ova ceremonija rezanja čelika označava još jednu prekretnicu u kompanijinom planu proširenja vrijednom 5,1 milijardu eura, a sve s ciljem dvostrukog povećanja kapaciteta do 2022. godine uz narudžbu 7 novih brodova.“, poručio je izvršni direktor MSC Cruisesa, Gianni Onorato.

S bruto tonažom od 154.000 GRT i kapacitetom do 5.179 putnika, ovo će biti najveći brod koji je Fincantieri ikada izgradio. Dovršetak se predviđa u studenom 2017., a krštenje će se održati naredni mjesec u Miamiju – i to će biti prva takva ceremonija koju je MSC održao u SAD-u. Prodaja krstarenja započet će već u studenom 2015. godine.

Brod će predstaviti brojne novitete: interaktivni vodeni park originalnog dizajna s 5 vodenih tobogana i atrakcijama za sve uzraste, nove kabine za obitelji kao i bogati sadržaj za djecu u suradnji s MSC-ovim partnerima Chicco i Lego, luksuzne kabine s privatnim jacuzzijem i visećim vrtovima, atrijum kroz 2 palube okružen staklenim zidom uz vanjske panoramske liftove, brojne restorane, barove… Također će se u izgradnji slijediti novi standardi zaštite okoliša, pa će tako brod imati napredne sustave za tretman otpadnih voda, recikliranje otpada i smanjenje emisije, optimizirane linije trupa i propelera za smanjenu potrošnju goriva sve do ostalih detalja poput korištenja LED rasvjete koja pridonosi smanjenju potrošnje energije.

MSC Seaside prvi je od ukupno dva identična broda naručena od Fincantierija, dovršetak drugog očekuje se u 2018. godini. Također postoji opcija i za treći brod iste generacije koji bi trebao biti dostavljen 2021. godine.

Kao druga važna vijest, danas je započela prodaja krstarenja broda MSC Meraviglia, MSC-ovog predstavnika još jedne nove generacije brodova, 2 godine prije njegovog inauguralnog krstarenja.

Link za preuzimanje skica broda MSC Seaside: https://pressfiles.msccruises.com//data/public/e7a6606848a4f0a731511c2c6768f8b6.php?lang=en            

Link za preuzimanje prezentacije koju je održao Gianni Onorato:

https://pressfiles.msccruises.com//data/public/b8d789043f8ba1b7dda091cbc44ed33b.php?lang=en

New Report

Close