Management ljudskih potencijala – najbolje hrvatske i svjetske HR prakse

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2015. u 09:37
Foto: Mirakul

Opći je cilj upravljanja ljudskim potencijalima postizanje uspjeha kroz zaposlenike.

Dugoročno planiranje ljudskih potencijala sastavni je dio strategije poslovanja i strategijskog upravljanja zaposlenicima. Ljudski potencijali jedan su od ključnih resursa i izravni sudionik poslovnog razvoja i ekspanzije svake organizacije. Zbog snažne konkurencije i gotovo svakodnevnih promjena, tvrtke se prema ljudima moraju odnositi kao prema najvažnijem resursu, koji će doprinijeti njihovim interesima i ciljevima. Stoga je iznimno važno da je strategija upravljanja ljudskim resursima usklađena sa strategijom tvrtke.

Opći je cilj upravljanja ljudskim potencijalima postizanje uspjeha kroz zaposlenike. Organizacije privlače, zapošljavaju, motiviraju i razvijaju svoje ljudske potencijale kao temeljne pokretače sadašnjih i budućih uspjeha. 

HR Akademija u organizaciji Mirakul Edukacijskog centra započet će s predavanjima krajem rujna 2015. godine, a osmišljena je kako bi potaknula sustavni pristup managementu ljudskih potencijala u procesnom i praktičnom kontekstu te kako bi se ohrabrilo korištenje najboljih hrvatskih, ali i svjetskih HR praksi. 

Osnovne karakteristike pristupa upravljanja ljudskim resursima su gledanje na zaposlene kao na sredstva u koja treba ulagati te gledanje na ljudske resurse kao na izvore konkurentske prednosti.

HR Akademija sastoji se od 7 modula koji razvijaju ljudski potencijal:

MODUL 1: Strateško upravljanje ljudskim resursima 

MODUL 2: Analiza radnog mjesta, selekcija i integracija zaposlenika 

MODUL 3: Model praćenja radne uspješnosti – Performance Appraisal

MODUL 4: Upravljanje talentima – Talent Management 

MODUL 5: Upravljanje karijerom, edukacija i razvoj zaposlenika 

MODUL 6: Organizacijski sustav motiviranja i nagrađivanja – Reward Management 

MODUL 7: Transformacija kompanije – reorganizacija i programi restrukturiranja 

Raznolikost i dinamika širenja na nova tržišta zahtijeva kontinuirano unaprjeđenje managerskh i specijalističkih vještina zaposlenika kako bi oni bili sposobni i voljni odgovoriti na zahtjeve poslovanja, a najbolje tvrtke pružaju priliku za razvoj ambicioznim zaposlenicima, željnim znanja i uspjeha. 

Polaznici HR Akademije 

Polaznici dosadašnjih HR Akademija imali su visoka očekivanja od predavača i Mirakula kao organizatora. Očekivali su konkretna znanja koja će moći odmah primijeniti na svojem radnom mjestu, te istima donijeti korist i novu vrijednost. Svi održani programi HR Akademije ocijenjeni su izvrsnim ocjenama za kompletnu organizaciju, odabir predavača i njihovu stručnost za provođenje višemjesečnog programa. 

Predavanja i radionice traju od 25. rujna 2015. do 18. ožujka 2016. godina, a sve module moguće je upisati i pojedinačno. Svi koji žele usvojiti znanja i vještine primjene suvremenog koncepta HRM-a više informacija mogu pronaći na webu Mirakul Edukacijskog centra www.mirakul.hr/edukacijski-centar/hr-akademija

Upisi su započeli, a u tijeku je poseban AKCIJSKI POPUST OD 20% za rane prijave i uplate HR Akademije do 31.08.2015. godine.

Rezervirajte svoje mjesto odmah i iskoristite promociju.

Komentirajte prvi

New Report

Close