Jana ‘Voda s porukom’ donacijski je program s velikim djelima

Autor: Objava za medije , 18. prosinac 2015. u 15:17
Foto: Press

Više od 3,5 milijuna doniranih kapljica, pretvoreno je u donacijska sredstva kojima je preko 40 neprofitnih organizacija, udruga i pojedinaca realiziralo svoje projekte, koji mnogima uljepšavaju svakodnevicu.

Projekt Jana „Voda s porukom‟ počeo je u listopadu 2013. godine, kada je humanitarna priča hvatala zamah u želji i nastojanju da pomogne svim onima koji nemaju mogućnosti ostvariti svoje ciljeve i programe. Pokrenuta je stranica www.vodasporukom.com, raspisan je natječaj i prve donacije su realizirane. U projekt su se uključili poznati, ali i brojni pojedinci pokazavši svoju socijalnu osviještenost, jer su uključivanjem u priču „Vode s porukom‟ i simbolično, donacijom kapljice, pomogli realizaciji ciljeva.

Pod krilaticom „Dobro se dobrim vraća‟ i uz nesebični  angažman građana diljem Hrvatske Jana „Voda s porukom‟ u 2014. je godini svojim humanitarnim djelovanjem te donacijama podržala 37 različitih udruga, zaklada i pojedinaca, pokazavši kako bi trebalo funkcionirati društvo svjesno svojih vrijednosti i mogućnosti. Samo u 2014. godini na stranici www.vodasporukom.com prikupljeno je više od dva milijuna kapljica za ukupno 25 projekata obuhvaćenih natječajem.

Nakon uspješno provedenog prvog natječaja donacijski projekt Jana „Voda s porukom‟ nastavio je jasno zacrtanim putem i u 2015. U ovogodišnjem natječaju određene su četiri kategorije za koje su se udruge mogle prijaviti projekte: volonteri, radionice osobnog razvoja, ekološka osviještenost i socijalizatori.

Odabrana su ukupno 4 projekta, po jedan iz svake kategorije. Privilegij da bude prvi u 2015. godini imao je Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, kojima je bilo nužno sagraditi boks za mlade pse i štence koji se školuju u centru. Zahvaljujući donaciji educirani psi će jednog dana pomagati djeci i osobama s posebnim potrebama da lakše svladavaju životne teškoće s kojima se svakodnevno susreću.

Druga topla priča dolazi iz Vinkovaca, u kojima je Jana „Voda s porukom‟ pomogla uređenjem Konjičkog kluba Eohippusa, udruge koja pomaže djeci s posebnim potrebama i kojima je terapijsko jahanje jedan od oblika rehabilitacije i razlog za osmijeh usprkos svim životnim problemima.

Udruga mladih Re-Volt svojim djelovanjem željela je potaknuti društveni život u Delnicama te je prijavom projekta „Potok naše mladosti“ odlučila obnoviti poznato delničko izletište koje je godinama devastirano padalo u zaborav. Zahvaljujući donaciji Jane „Vode s porukom‟ doprinijeli su očuvanju prirode i prirodnih izvora pitke vode, a uređenjem okoliša osigurali su dodatan prostor za ugodan boravak u prirodi.

Ovogodišnje humanitarne aktivnosti zaokružene su realizacijom četvrtog projekta – uređenjem kuhinje u Osnovnoj školi „dr. Stjepan Ilijašević‟ iz Oriovca. Projektom „Zdravlje dolazi s hranom“ usmjerili smo djecu na edukaciju o važnosti zdrave prehrane djece školske dobi, doprinoseći na taj način postavljanju zdravih temelja za razvoj djece. Na taj je način osigurano da više od 400 učenika dobiva redovite tople obroke te da napokon imaju prostor prikladan školskoj ustanovi.  

Baš kao i u 2014. godini, i druga godina humanitarnog djelovanja bila je iznimno uspješna, što su prepoznale poznate osobe, javnost i društvo u cjelini, pa je tako u 2015. godini za sva četiri projekta donirano preko 1,5 milijuna dobrih kapljica.

Svi spomenuti ciljevi i realizirani projekti samo su mali dio onoga što se svakodnevno provodi u sklopu projekta „Voda s porukom“, s jasnim idejama da u svakoj sljedećoj godini bude još bolji. Dvije uspješne godine čvrst su temelj, a projekt koji se od svojih početaka realizira sa srcem pokazao je da i u teškim vremenima ne postoji nemoguće. Pratite nas i dalje na www.vodasporukom.com jer se i u 2016. nastavlja s aktivnostima i novim inspirativnim porukama čiji će cilj i dalje biti – pomagati drugima, jer dobro se dobrim vraća!

Komentirajte prvi

New Report

Close