Evo zašto se sve veći broj građana okreće ovakvom načinu štednje

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2016. u 10:11
Foto: PR

Uz dobrovoljno mirovinsko osiguranje ide i 15 posto državnog poticaja!

Sve   se   veći   broj   umirovljenika  u  Hrvatskoj  suočava  s  ozbiljnim egzistencijalnim problemima. Republika Hrvatska trenutno broji 1.2 milijuna umirovljenika,  a  taj  broj  kontinuirano raste. Prema Hrvatskom zavodu za mirovinsko  osiguranje, na jednog umirovljenika dolazi 1,20 zaposlenih koji uplaćuje doprinose za mirovinsko osiguranje, što je neodrživa statistika.

Prosječnom  hrvatskom mirovinom, koja se kreće između 2.100 kuna i 2.550 kuna,  teško  je  osigurati  zadovoljavajući životni standard, a o lagodnom životu nakon odrađenog radnog vijeka teško je uopće razmišljati. Imajući to na  umu,  sve  veći broj građana shvaća da za siguran život u mirovni treba početi štedjeti što prije, dok su mjesečna primanja ipak znatno veća.

Oblici uštede koji život čine lakšim

Postoje  mnogi  načini na koje se može štedjeti za „zlatne godine“, a jedan od  trenutno  najsigurnijih  i  najpopularnijih svakako je treći mirovinski stup, odnosno dobrovoljno mirovinsko osiguranje. Ovom se štednjom osigurava povećanje  prihoda  u mirovini, uz mogućnost da se uplaćeni iznos isplati i ranije,  ovisno  o  ugovorenim  obvezama.  U Croatia osiguranju pristupanje dobrovoljnom  mirovinskom  fondu dostupno je osobama svih dobi. Primjerice, roditelji  kroz dobrovoljni mirovinski fond mogu izvršavati uplate čak i za svoju djecu, kako bi im osigurali bezbrižniju i sigurniju budućnost.

Dobrovoljni mirovinski fond korisnicima osigurava još jednu pogodnost, a to  su  državna  poticajna  sredstva – 15 posto od ukupnog iznosa uplaćenog tijekom kalendarske godine, odnosno do 750 kuna godišnje. Bitno je znati da svaka  osoba  ima  mogućnost  odabira koji iznos želi uplaćivati i kakva će biti  dinamika  plaćanja. Dodatna pogodnost je i ta da račun u dobrovoljnom mirovinskom  fondu mogu imati i djeca, mladi ljudi koji tek povremeno ulaze u  svijet rada i zarađuju povremeno, zatim sve nezaposlene osobe koje imaju neredovit prihod i povremeno mogu izdvojiti dio sredstava za štednju, kao i osobe  koje su već u mirovini, ali imaju priliku za štednju i žele povećati vrijednost svog novca.

Za  detaljnije  informacije  o  učlanjenju u dobrovoljni mirovinski fond Croatia  Osiguranja  posjetite  www.crosig.hr  ili  bilo  koju  poslovnicu, informirati se možete i besplatnim pozivom na broj 0800 00 50.

Komentirajte prvi

New Report

Close