Evo koliko ćete izdvojiti za saniranje instalacija, promjenu parketa ili adaptaciju stana

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2015. u 09:32
Foto: PR

Cijene se vrtoglavo penju ako ove male učestale radove zanemarimo sve dok ne dođe do problema.

Mnogo je malih nezgoda, kvarova i nepogoda koje mogu zadesiti naš životni prostor, a troškovi popravaka i sanacije penju se od stotinjak pa do nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Najmanji trošak je uvijek onaj koji nastaje prevencijom – riječ je o malim (iako bitnim) zahvatima, koji sprečavaju veće probleme i generiranje većih izdataka.  

Za izmjenu običnog prekidača izdvojit ćete oko 160 kuna, dok ćete zamjenu električnih vodova na vašoj bijeloj tehnici platiti 50 kuna po uređaju, no ti poslovi smanjuju mogućnost požara izazvanog dotrajalim instalacija. 

Cijene radova koji umanjuju štete od poplava nešto su više – čišćenje perilica suđa ili rublja od kamenca, primjerice, doći će vas oko 70 kuna, toliko dođe i čišćenje cijevi i sifona po komadu, a njihova zamjena je stotinjak kuna.

Hitne intervencije od 200 kuna naviše

Cijene se vrtoglavo penju ako ove male učestale radove zanemarimo sve dok ne dođe do problema. 

Sveukupna suma započinje s 80 ili 120 kuna troška dolaska majstora na mjesto kvara, ovisno o  tome u koje ga vrijeme zovete, a svaki naredni sat rada naplaćuje se oko 60 kuna.

Sanacija štete, primjerice odštopavanje odvoda ili zamjena instalacija opteretit će vaš kućni budžet za dodatnih 200 do 300 kuna, demontaža starih i montaža novih cijevi kreće se od 60 do 800 kuna po metru kvadratnom, ovisno o njihovoj lokaciji, a u pravim ste problemima ako ne stignete sve sanirati na vrijeme.  

Adaptaciju stana od 60 m2 platit ćete između 40.000 i 50.000 kuna

Puknuta cijev može značiti i da se moramo pozdraviti sa sada poplavljenim parketom –  cijena novog parketa, ovisno o njegovoj kvaliteti, može dosegnuti i 250 kn po m2, a njegovo postavljanje u prosjeku iznosi 140 kn po m2.

Kada se sve zbroji,  kupovina i montaža novog parketa za stan površine 60 m2 tako može stajati i više od 23.000 kuna, bez troškova uklanjanja i odvoza starog parketa.

Tu su i prirodne nepogode koje je često nemoguće predvidjeti, a zadese li vašu nekretninu, to najčešće znači potpunu adaptacije stambenog prostora. Cijena potpune adaptacije stana površine 60 m2 može iznositi od 40.000 do 50.000 kuna, ne računajući opremanje stana, nov namještaj i uređaje koji mogu biti uništeni ili oštećeni.

Ako ne možete spriječiti – osigurajte!

Prevencija je uvijek najbolji lijek, no nekada ne možete spriječiti probleme prije nego nastanu. Ono što možete napraviti je osigurati se i mjesečnom premijom koja ne opterećuje vaš kućni budžet se zaštititi od mogućih troškova vezanih uz različite nepogode, kvarove i druge štete koje se mogu dogoditi vašim stvarima.

Polica osiguranja Croatia imovina pokriva ne samo vaše nekretnine i njihova četiri zada, već i svu vašu imovinu koja se u njima nalazi, kao što je odjeća, namještaj, kućanski uređaji. Ako osiguranje 

Croatia Imovina ugovorite do kraja godine na poklon dobivate i uslugu Moj majstor, koja podrazumijeva pomoć 24 sata na dan, kada su vam potrebne hitne intervencije i brza reakcija. Više informacija saznajte na 0800 1884 ili na www.crosig.hr.

Komentari (4)
Pogledajte sve

70 kuna za čišćenje sifona može dati samo b_udala. Isto tako i 300 kn za odštopavanje odvoda.
To svaki normalan čovjek radi sam.

Kada bi se vratila opcija umanjenja porezne osnovice(do propisanog maximuma)za adaptaciju/gradnju stambene jedinice, mnogi građani bi se lakše odlučili i potrošili novce(kojih ima).Na taj način bi se zaposlilo mnoštvo malih obrtnika na cijelom teritoriju Hr., povećala bi se prodaja matrijala za gradnju i opremanje, a porezna ne bi uprihodovala puno više tj. puno više bi dobila nego što bi izgubila!!

Ovo je prava tema za analize…..Danas, zbog bankrota male privrede, propasti poduzetnika,
nelikvidnosti, blokada…isl….poduzetnici NEMAJU IZBORA nego oderati…svaku kamikazu
koja se odluči nešto ulagati..

Ponude su astronomske , cijene neulozne….a plaćati moraš čim ti spomene, da treba nešto nabaviti,.
a nije mu još stiglo..!

– za zamjenu pločiva na ulazu u poslovni objekat, javio se čak arhitekta, koji pod prijetnjom želi
nametnuti neki poslić- da preživi…. ajde , napravit će skicu ulaza za invalide..
Kad ono- dođe ponuda na 9.000,00 kuna !!!! Za izradu idejnog rješenje, za kopiranje s GOOGL EARTHA…za NADZOR STRUKE …??? ma, luđak…
Isto je sa ostalima.,…nema normalnih.

Zato u Pošti ima za kupiti pomoć u kući pa si bar donekle bez brige 🙂

New Report

Close