Digitalni iskorak Autotransa

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2016. u 11:24
Foto: Autotrans

Autotrans grupa pustila je u funkciju poboljšani online booking sustav prodaje autobusnih karata kojim se maksimalno pojednostavljuje proces online kupnje

Odlična vijest za sve one koji putuju autobusom, a karte kupuju putem Interneta – Autotrans grupa pustila je u funkciju poboljšani online booking sustav prodaje autobusnih karata kojim se maksimalno pojednostavljuje proces online kupnje i ukida ispisivanje putnih karata čime je napravljen korak više u unapređenju korisničkog iskustva.

Autotrans grupa je hrvatska tvrtka sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom i jedan od jedan od lidera u autobusnom prijevozu u našoj zemlji, u kojoj se  svakodnevno osluškuju potrebe suvremenih putnika, te se poslovanje kontinuirano razvija i prilagođava sukladno njihovim zahtjevima. Prije nešto više od tri godine, Autotrans grupa među prvim je autobusnim prijevoznicima svojim putnicima ponudila mogućnost kupnje karata putem stranice. Time je svojim korisnicima dala do znanja da prati njihove želje i potrebe, a nastavlja to činiti i dalje. Nedavno uvođenje novih funkcija u online booking sustav, najbolji je dokaz za to.

Od 2013. godine, kada smo krenuli s online prodajom pa do danas, prihod od prodaje putem Interneta iz godine u godinu bilježi višestruko povećanje. Sigurni smo da će se trend rasta nastaviti zahvaljujući našem neprekidnom radu na unapređenju web stranice i razvoju online booking sustava. Tako će primjerice našim putnicima uskoro biti dostupna i iOS i Android aplikacija, a u pripremi su i drugi projekti u cilju što boljeg korisničkog iskustva – ističe Igor Krmpotić, član Uprave Autotrans grupe te dodaje kako je online ticketing u cijelosti razvijen vlastitim snagama na što su u Autotrans grupi posebno ponosni.

Iako je već i postojeći booking sustav omogućavao jednostavno pretraživanje i kupnju karte u samo 4 koraka, njegova najnovija verzija ima za cilj još bolje korisničko iskustvo. Ono najbitnije, što će zasigurno razveseliti mnoge putnike, je činjenica da se ukida ispisivanje karata čime je proces online kupnje maksimalno olakšan i prilagođen sve većem broju mobilnih korisnika. Kartu je dovoljno  prilikom ulaska u autobus predočiti vozaču na zaslonu pametnog telefona ili tableta. 

Novost je također mogućnost kupnje povratne karte s fiksnim povratkom, što znači da nije potrebna naknadna rezervacija povratnog smjera, već se rezervacija sjedala kako za polazni tako i za povratni smjer vrši u trenutku kupnje karte, što do sada nije bio slučaj. Uz navedeno, zahvaljujući poboljšanjima u samom dizajnu sučelja moguće je, u kratkom vremenu i na vrlo jednostavan način, pronaći sve relevantne informacije o vremenima polaska i dolaska, trajanju vožnje, GPS koordinatama polaznog i završnog stajališta, ruti putovanja, raspoloživosti sjedala kao i redovne i promotivne cijene karata. Sve spomenuto doprinosi boljoj informiranosti putnika, efikasnijoj kupnji autobusnih karata, a u konačnici rezultirati će još boljim i kvalitetnijim korisničkim iskustvom što je ujedno i primarni cilj Autotrans grupe.

No, online kupnja karata na www.autotrans.hr korisnicima donosi puno više od brzog i jednostavnog procesa kupnje. Ona predstavlja i vrlo konkretnu, financijsku uštedu jer su karte kupljene putem Internet stranice www.autotrans.hr ujedno i naše najjeftinije karte na tržištu. Najbolji dokaz za to je first minute ponuda koja je dostupna isključivo preko online kanala prodaje te putnicima omogućava kupnju karata s popustom do 50 posto na odabranim relacijama diljem Hrvatske i inozemstva. Dodatno u prilog online kupnji kao najpovoljnijem kanalu prodaje govori činjenica da se kupnjom karte na ovaj način odobrava dodatnih 5% popusta pa čak i kada je riječ o first minute kartama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close