Digitalna transformacija i decentralizacija poslovanja

Foto: pd Foto: pd

Prva konferencija održana je 3. listopada 2019. u Bjelovaru, a slijede u Čakovcu 14. studenoga i 27. studenoga u Koprivnici.

Utjecaj napredne tehnologije na poslovanje je danas neizbježan, a subjektima koji se digitalno transformiraju ona donosi veći i brži rast prihoda, jače poslovne mreže te više plaće. U razvojnom okruženju gdje je transformacija industrije pretroma i prespora u odgovaranju na tržišne potrebe, a ovisnost o turizmu nesigurna, logični korak javne samouprave je stvaranje poticajnog institucionalnog okruženja kako bi postojeći ljudski kapital u Hrvatskoj mogao biti nositelj novog rasta temeljenom na IT tehnologijama i njihovoj primjeni u jačanju konkurentnosti postojećih industrija i usluga, te specijalizaciji na proizvodima visoke dodane vrijednosti, čime bi mogli nadoknađivati izgubljene godine rasta.

Niz konferencija u hrvatskim gradovima

Kroz program niza konferencija "Digitalna poslovna Hrvatska" diljem Hrvatske cilj je, u suradnji s partnerima iz lokalne i regionalne samouprave, pokazati konkretne korake i polemizirati problematiku udruživanja javnog i privatnog sektora upravo u postizanju gore navedene sinergije i razvoja.

Kroz prikazivanje poticajnih mjera gradova i županija upoznajemo poslodavce s važnošću što brže prilagodbe i adekvatne pripreme za promjene koje donose tehnološke inovacije, ali i o važnosti digitalnog poslovanja za gospodarski rast i razvoj te ostalim benefitima koje ono donosi. Isto tako se stavlja velik naglasak na decentralizaciju poslovanja radi optimizacije troškova, kao i razvoja regija. Svaki domaćin konferencije ima temeljnu ulogu prezentacije svojih mjera i planova za stimuliranje i razvitak digitalnog poslovanja jednako kao i polemiziranja problema kroz vizuru vlastitog poslovanja .

Nakon uspješne konferencije u Bjelovaru, slijede u Čakovcu i Koprivnici

Prva konferencija održana je 3. listopada 2019. u Gradu Bjelovaru, a slijede u Čakovcu 14. studenoga i 27. studenoga u Koprivnici.

Atraktivni sudionici

Tvrtke koje nude rješenja za digitalizaciju uključivanjem u projekt ostvaruju promociju kroz platforme Poslovnog dnevnika te aktivaciju na konferencijama.

Konferencije okupljaju proizvođače/ponuđače rješenja i usluga u procesu digitalizacije, lidere hardverskog i softverskog svijeta s izraženim rezultatima u svom sektoru, nove tvrtke s inovativnim rješenjima i potencijalom, predstavnike javnog sektora, državnih tijela iz svih potrebnih za razvoj i stimulaciju razvitka IT industrije, predstavnike javne i regionalne samouprave...

Sve detalje potražite na micrositeu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve