Bol Soul festival: glazbeni hitmakeri odabrali Bol i Hrvatsku!

Autor: Sponzorirani članak , 08. rujan 2015. u 10:13
Foto: Bluesun

U Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi glazbeni festival Bol Soul.

U Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi glazbeni festival Bol Soul. Time se Bol smješta Bol na svjetsku kartu elitnih soul glazbenih destinacija. Festival će se održati od 07. do 14. listopada na lokacijama poput stare bolske vinarije, plažnim restoranima, diskoteci i u samom Bluesun hotela Elaphusa.

Hitmakeri i lovci glazbenih talenata našli srodnu „dušu“ u Bolu

Ideja festivala se rodila u glavama utjecajnih i svjetski etabliranih veterana globalne soul scene, Iana Dewhirsta i Carla Webstera. Dewhirst je kao utjecajan DJ u svojih 40 godina karijere otkrio mnoge glazbenike, a radeći u EMI recorsu lansirao bandove poput Pet Shop Boysa i Soft Cell, a Webster i dan danas putem najutjecajnije soul radijske postaje Starpoint promovira nove glazbene talente i diktira trendove.

Oni su slučajno „otkrili“ Bol tijekom privatnog odmora u Hrvatskoj i oduševljeni njegovom ljepotom i sadržajima odlučili u Bolu napraviti glazbeni spektakl.

Dewhirst i Webster su sretni što po prvi puta iz Velike Britanije i Njemačke u Hrvatsku dovode brojne zaljubljenike soul glazbe kojima će pružiti vrhunski doživljaj uz nastupe najuzbudljivijih soul zvijezda današnjice: Jarroda Lawsona, Tracy Hamilton i Rose Vincent, a 20 najpoznatijih soul Dj-a će podgrijavati atmosferu pretvarajući Bol u veliku glazbenu pozornicu. S obzirom kako su u neprekidnoj potrazi za talentima, vidjeviš natup talentirane Eme Gagro u The Voice-u, Dewhirst i Webster su odlučili uvrstiti je u line-up festivala time joj pružajući priliku da se etablira na glazbenom nebu.

Dewhirst i Webster su zahvaili lokalnoj turističkoj zajednici i općini Bol, kao i hotelskim partnerima što su prepoznali njihovu viziju, te uložili značajan napor u organizaciju i financiranje projekta.

Bol – „Rolls Royce među odredištima“

Organizatori kažu kako ih je Bol osvojio na prvi pogled: idealnom lokacijom, plažom Zlatni Rat, prirodnim, romantičnim povijesnim gradićem i vrhunskim hotelima koji su u svojoj strukturi savršena pozornica za višednevno uživanje.

7 dana soul hedonizma

Uz pratnju 20 najpoznatijih njemačkih i američkih soul DJ-a, Bol će se u tjedan dana pretvoriti u veliku glazbenu pozornicu – od nastupa u Bluesun hotelu Elaphusa, Zlatnom Ratu, do druženja u fascinantnoj vinariji Stina koja je srce i duša Bola. Istinski ljubitelji glazbe će zoru, koja se ni sa čim ne može upsorediti, moći dočetkati u klubu Ella hotela Elaphusa.

S obzirom na istančan ukus i navike soul fanova iz cijelog svijeta, producenti su Bluesun Hotel Elaphusu 4* i Bol proglasili “Rolls Royceom“ među odredištima !

Jarrod Lawson – glazbena soul senzacija

Briljantni mladi američki glazbenik Jarrod Lawson svijet pokorio prvim albumom Sneak Peak, a glazbeni kritičari kažu, po zrelosti može uz bok stajati veteranima soula Marvinu Gayu, Donny Hathawayu, Leroy Hutsonu, štoviše tvrde da se u soul glazbi još od ranih radova Steviea Wondera nije dogodilo ništa toliko značajno.

„Sjajan glas i umijeće, briljantan osjećaj za ritam i duboko razumijevanje soula koje jasno pokazuje njegovu iskonsku posvećenost glazbi…nova zvijezda je rođena“ Martin Townsend, Sunday Express.

Lawson nastupa s najuzbudljivijim soul zvijezdama današnjice – Tracey Hamilton, nekadašnjim back-vokalom Glorie Gaynor, čiji su nastupi s novom velikom nadom soula, Rose Vincent, u proteklih godinu dana britansku publiku oborili s nogu.

Dodana vrijednost hrvatskom turizmu

Bol i Soul neodoljiva su kombinacija, koja daje posve novu dimenziju i vrijednost hrvatskom elitnom turizmu, a grad Bol s pravom svrstava među vodeće svjetske turističke destinacije.

Sedam dana u kojima se isprepliću vrhunska glazba, prelijepa priroda, mirisi Mediterana u luksuznom smještaju savršen su oproštaj od ljeta i novi trademark Bola koji će sigurno prerasti u tradiciju.

“Izuzetno smo sretni što je glazbena elita prepoznala kvalitetu naše destinacije, te smo svjesni kako će Bol i Hrvatska dodatno dobiti na prepoznatljivosti i time učvrstiti poziciju na tržištu specijalnih interesa.

Bol Soul na savršen način produžuje sezonu – festival koji dovodi vrsne glazbenike i cijelu nišu zaljubljenika i znalaca soula iz cijelog svijeta, jedan je od rijetkih i prvih na Srednjem Jadranu. Iako je ljeto kalendarski završilo, na Bolu i dalje traje. Ovim projektom podržavamo ideju Ministarstva turizma o produljenju sezone“, rekao je g. Jako Andabak, Predsjednik Uprave Sunce Koncerna koji upravlja hotelima u lancu Bluesun Hotels & Resorts.

Ispratite ljeto i doživite „dušu“ Bola od 7.-14.-og listopada u Bluesun Hotelu Elaphusa.

 

New Report

Close