Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji Energy market forum 2013.!

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2013. u 15:15
Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji Poslovnog dnevnika 'Energy market forum 2013.'!

Liberalizacija tržišta električne energije je zaživjela, ali preostaju još brojni izazovi.

Liberalizacija tržišta električne energije je zaživjela, ali preostaju još brojni izazovi. Može li se postupak prelaska potrošača pojednostaviti? Znaju li potrošači što kupuju? Ima li lažnog marketinga? Koje rizike preuzimaju potrošači?

Nakon liberalizacije tržišta električne energije isto predstoji i tržištu prirodnog plina. Tko će više profitirati – građani ili industrija? Mogu li lokalni distributeri preživjeti pad prihoda? Kako će liberalizacija utjecati na investicije u daljnju plinofikaciju? Kakva će biti buduća uloga prirodnog plina?

Od izbijanja krize domaće tržište nafte i naftnih derivata pod velikim je pritiskom. Potrošnja pada, državni nameti rastu, a cijena je regulirana. Može li se cjenovni raspon derivata proširiti? Je li došlo vrijeme za ukidanje „plavog dizela“? Do koje mjere treba liberalizirati uvoznu regulativu? Ima li prostora za gradnju novih benzinskih postaja?

Odgovore na ta i mnoga druga pitanja dobit ćete nakon što se prijavite za sudjelovanje na konferenciji Poslovnog dnevnika 'Energy market forum 2013.'!

Razvoj i liberalizacija tržišta energije u Hrvatskoj najvažniji je makroekonomski trend trenutno prisutan u Hrvatskoj. Energetski sektor posljednji je segment domaće ekonomije koji ulazi u tranziciju iz socijalističkog ustroja u sustav temeljen na načelima slobodne, tržišne ekonomije. Riječ je o istom procesu koji je, primjerice, prije desetak godina prošao telekomunikacijski sektor, a koji je u konačnici kroz tržišnu konkurenciju doveo do razvoja novih usluga, poboljšanja postojećih te na kraju i nižih cijena za krajnje korisnike.

Iako je proces liberalizacije domaćih tržišta električne energije i prirodnog plina formalno počeo prije 5 godina, u svom punom obujmu zaživio je tek nedavno. Tako hrvatski građani nekoliko zadnjih mjeseci mogu birati između više dobavljača električne energije, a uskoro će takav izbor imati i kod dobavljača prirodnog plina.

U bliskoj budućnosti, pak, uslijedit će i velike promjene na domaćem tržištu nafte i naftnih derivata, gdje konkurencija postoji, ali je već godinama u znatnoj mjeri sapeta državnim mehanizmom ograničavanja cijena te nizom drugih regulatornih obveza. Utoliko, da bi liberalizirano tržište energije u Hrvatskoj zaživjelo na željeni način, bit će potrebno donijeti cijeli niz važnih odluka.

Energy Market Forum mjesto je gdje će najvažniji domaći tržišni igrači i neovisni profesionalci raspravljati o problemima hrvatskog energetskog tržišta i mogućim rješenjima tih problema.

Što razlikuje Energy Market Forum od ostalih konferencija o energetici?

Energy Market Forum jedina je domaća manifestacija ovog tipa koja je fokusirana isključivo na problematiku energetskog tržišta. Panel rasprave i prezentacije bit će tematski posvećene odnosima između tržišnih igrača,
njihovom odnosu prema krajnjim kupcima te odnosu s državom. Za razliku od sličnih konferencija, na Energy Market Forumu u panel raspravama i prezentacijama govorit će isključivo profesionalci, neovisni konzultanti te
predstavnici nadležnih regulatornih tijela.

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 1.250 kn + PDV. U slučaju rane prijave, do 30. rujna 2013., cijena kotizacije iznosi 1.000,00 + PDV. Osim konferencijskih materijala, u cijenu su uključena i osvježenja za vrijeme pauza te “all access” tromjesečni digitalni paket Poslovnog dnevnika koji uključuje pristup portalu na desktopu računala i mobilnog telefona te iPad aplikaciju za tablet uređaje. Svaki sudionik konferencije dobit će uz svježi broj Poslovnog dnevnika i posebni prilog, Energy Market Forum 2013.

Za više informacija, kontaktirajte nas na: 

tel: + 385 1 6326 033
mob: + 385 98 1620 214
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Kako se prijaviti?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u ovoj konferenciji, molimo Vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 24. listopada 2013. Po zaprimljenoj prijavi, poslat ćemo Vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati na e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na konferenciji. Račun ćete dobiti nakon konferencije.

Više o konferenciji Energy Market Forum 2013. pronađite ovdje. Program konferencije možete preuzeti ovdje.

Prijaviti se možete putem prijavnice ili putem web obrasca u nastavku.

Komentirajte prvi

New Report

Close