Zoran Gregurović: Nezaposlenost u krapinsko-zagorskoj županiji pada a zaposlenost raste

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 08. rujan 2016. u 11:55
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nadam se da ćemo dosadašnjim aktivnostima i tradicionalnim krapinskim Gospodarskim zborom pomoći malim i srednjim poduzetnicima da prošire vlastitu proizvodnju, rekao je Gregurović.

Poslovni uzlet Krapinsko-zagorske županije, održan u četvrtak u Krapini, nastavak je niza od ukupno 30 edukativnih manifestacija koje se u organizaciji Poslovnog dnevnika održavaju ove godine. Kako ističe Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, projekt je namijenjen promociji i edukaciji malih i srednjih poduzetnika jer su upravo oni kapilarni sustav hrvatskog gospodarstva. "Malo i srednje poduzetništvo čini 99 posto svih tvrtki koje postoje u našoj zemlji, zapošljava 65 posto od ukupnog broja zaposlenih te kreira 50 posto BDP-a. Udjel tog sektora u BDP-u još je znatno niži nego onaj susjednih zemalja srednje Europe, stoga je očito i da prostora za napredak još uvijek ima", poručio je Šimatović. Dodao je i da upravo manifestacije poput Poslovnog uzleta pomažu poduzetnicima da steknu dodatna znanja i vještine uz pomoć kojih će postati konkurentniji na tržištu, kako na nacionalnom tako i na onom zajedničkom Europske unije s više od pola milijarde kupaca i klijenata.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, kaže da ovaj kraj kroz cijelu godinu održava različite manifestacije kojima se njeguju tradicionalni obrti i zanimanja. „Današnji Poslovni uzlet izvrsna je nadogradnja onoga što mi u lokalnoj samoupravi već radimo. Nadam se da ćemo dosadašnjim aktivnostima i tradicionalnim krapinskim Gospodarskim zborom pomoći malim i srednjim poduzetnicima da prošire vlastitu proizvodnju. Posebno mi je zadovoljstvo što stopa nezaposlenosti na području županije opada dok paralelno raste i broj zaposlenih, što znači da naš trud proizvodi uspjeh“, poručio je.

Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, ističe da su edukacije i manifestacije ovog tipa ključne za stvaranje novih radnih mjesta. „Politika bi trebala slušati gospodarstvo jer mi kada i kritiziramo to ne radimo bez pokrića, a nadam se da idemo novim prilikama ususret“, istaknuo je Ranogajec.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, naveo je da edukacija i nova znanja u kombinaciji s dostupnim sredstvima EU fondova mogu generirati značajan rast gospodarstva. „Stoga Poslovnim uzletom nastojimo obuhvatiti cijelu našu županiju i smatramo da je sada idealno vrijeme za investicije. Ponosni smo na dosadašnje uspjehe i želimo dati jednu dodatnu vrijednost krapinskom Gospodarskom zboru koji u današnjem izdanju, osim što ima međunarodni karakter, bilježi i rekordan broj izlagača – njih više od tri stotine“, kazao je župan.

Komentirajte prvi

New Report

Close