ZIP najbolji poduzetnički inkubator u Hrvatskoj

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 19. siječanj 2016. u 21:59
Andrea Borošić (Poslovni dnevnik) predala je nagradu Saši Cvetojeviću/Luka Stanzl/PIXSELL

Riječ je o inkubatoru osnovanom 2012. godine s ciljem pomoći mladima u pokretanju njihova vlastita posla.

U sklopu Small & Medium Buisiness Forum konferencije Poslovni dnevnik organizirao je i izbor najboljeg poduzetničkog inkubatora u Hrvatskoj. Kao primarni ciljevi ovog izbora postavljeni su poticanje lokalne vlasti na jačanje poduzetničkih potpornih institucija te nagrađivanje najizvrsnijih hrvatskih poduzetnika.  

Ovogodišnji pobjednik je Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), u čije je ime nagradu od Andree Borošić, direktorice Poslovnog dnevnika,  preuzeo jedan od osnivača ZIP-a Saša Cvetojević. Riječ je o inkubatoru osnovanom 2012. godine s ciljem pomoći mladima u pokretanju njihova vlastita posla. Do sada su pomogli ukupno 25 poduzeća koja još uvijek posluju na domaćem i stranom tržištu. Ovo im nije prvo priznanje jer ih je 2014. godine Ministarstvo poduzetništva i obrta proglasilo najboljom poduzetničkom potpornom institucijom.

Dio usluga koje ZIP pruža su pristup jakoj lokalnoj, ali i međunarodnoj mreži poduzetnika i mentora, zatim coworking prostor koji je za vrijeme trajanja programa korisnicima dostupan non-stop, te iznimna podrška u vidu alata i resursa, kao i medijska pozornost. U tri godine koliko postoje, odgojili su osam generacija poduzetničkih timova, što podrazumijeva više od 50 startup timova i preko 400.000 dolara ostvarenih investicija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close