Željko Kolar: S obzirom na kvalitetu proizvoda koje imamo, naša se županija po svojim rezultatima posebno ističe

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 13. travanj 2017. u 13:35
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Hum na Sutli jedna je od najsnažnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, s nositeljima razvoja poput tvrtke Omco Croatia, koja se još naziva i humskom lokomotivom budućnosti, te tvrtke Vetropack Straža.

Poslovni uzlet Krapinsko-zagorske županije, održan u četvrtak u Humu na Sutli, dio je sad već četverogodišnjeg niza edukativnih manifestacija u organizaciji Poslovnog dnevnika namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima. „Osnovni je cilj edukacija i promocija, a posebno radimo i na promjeni percepcije o poduzetnicima u Hrvatskoj. Riječ je o jednoj od najvažnijih djelatnosti bez koje ne možemo govoriti o gospodarskom napretku“, na otvorenju je poručio zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović.

Edukacije nikada dosta jer se stvari mijenjaju vrlo brzo i nužno je biti u toku, riječi su kojima je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar pozdravio okupljene. „Partneri Poslovnog uzleta smo od samoga početka čemu u prilog najbolje ide podatak da u Krapinsko zagorskoj županiji Poslovni uzlet održavamo dva puta godišnje. S obzirom na kvalitetu proizvoda koje imamo, činjenicu da smo izvozno orijentirani te da imamo 58 posto pokrivenosti uvoza izvozom, naša se županija po svojim rezultatima posebno ističe. Danas smo suočeni s problemom pronalaska adekvatnog kadra za naše poduzetnike, pa je nužno nove generacije usmjeravati u sektore koji nude radna mjesta“, naglasio je.

Hum na Sutli jedna je od najsnažnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, s nositeljima razvoja poput tvrtke Omco Croatia, koja se još naziva i humskom lokomotivom budućnosti, te tvrtke Vetropack Straža. „Proizvodnja staklene ambalaže, tradicija je industrijskog razvoja duga 157 godina. Posebno mi je zadovoljstvo što smo se i mi pridružili listi domaćina Poslovnog uzleta“, dodao je načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša.

Perjanicom županijskog i nacionalnog gospodarstva Hum na Sutli smatra i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. „Gospodarstvo je postavljeno kao prioritet ove Vlade. Svaki obrt i poduzeće potpomogli su rast BDP-a i ono što mi kao regulatorni element moramo napraviti jest omogućiti da oni slobodno i olakšano posluju. S obzirom da i sam potječem iz obrtničke obitelji svjestan sam kako stvari funkcioniraju u stvarnosti, stoga su moji napori u navedenom smjeru tim veći. Kvalitetna suradnja može pomoći da država stane na pravi put i krene smjerom koji joj pripada„ poručio je državni tajnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close