Zdravstveni turizam, osim za daruvarski kraj, važan je i za cijelu Hrvatsku

Autor: Darko Bičak , 08. lipanj 2016. u 12:05
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Ovakvu edukacijsku manifestaciju pozdravio je i Marcel Medak, ravnatelj Daruvarskih toplica ističući da su oni, iako prvenstveno zdravstvena javna ustanova, ipak u dobrom dijelu svojeg poslovanja okrenuti tržištu, a što ih čini i poduzetnicima.

Poslovni uzlet Grada Daruvara 16. je od ukupno 30 ovakvih edukativnih manifestacija koje se ove godine održavaju u organizaciji Poslovnog dnevnika. Kako je ovom prigodom istaknuo Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, ovaj projekt namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima koji su kapilarni sustav svakog gospodarstva, pa tako i hrvatskog. "Mali i srednji poduzetnici čine 99 posto svih tvrtki koje postoje u našoj zemlji.

Vežu 65 posto ukupne zaposlenosti i stvaraju 50 posto ukupnog BDP-a. Udio ovog sektora u BDP-u je znatno niži od susjednih zemalja srednje Europe s kojima se želimo uspoređivati te je očito da ima još puno prostora za napredak", kazao je Šimatović. Dodao je da je upravo manifestacije poput Poslovnog uzleta pomažu poduzetnicima da steknu dodatna znanja i kompetencije da budu konkurentniji na tržištu, kako na nacionalnom, tako i na onom zajedničkom Europske unije s više od pola milijarde kupaca.

Ovakvu edukacijsku manifestaciju pozdravio je i Marcel Medak, ravnatelj Daruvarskih toplica ističući da su oni, iako prvenstveno zdravstvena javna ustanova, ipak u dobrom dijelu svojeg poslovanja okrenuti tržištu, a što ih čini i poduzetnicima. Medak je istaknuo da je zdravstveni turizam jako važan, kako za sam daruvarski kraj, tako i za čitavu Hrvatsku te da je nužno stalno raditi na njegovom unapređivanju i podizanju kvalitete, a što je bez znanja i edukacije nemoguće.

Podsjeća da zdravstveni turizam veže i mnogo drugih turističkih djelatnosti i proizvodnje autohtone hrane te da je potrebno naučiti kako čitavi sustav bolje iskoristiti i više zaraditi. Dalibor Rohlik, gradonačelnik Daruvara, ističe da oni u Gradu daju veliku pozornost edukaciji poduzetnika i građana koji će se tek okušati u poduzetničkim vodama. "Proteklih tjedana smo organizirali edukaciju za korištenje EU fondova za poljoprivrednike i korisnike. Ovaj Poslovni uzlet, i njegove prateće radionice, će nam pak dati dodatna znanja o boljem korištenju potencijala zdravstvenog turizma i povezivanju OPG-ova i ostalih proizvođača hrane na ovom prostoru u zajedničkom naporu pozicioniranja turističke destinacije kao brenda", kazao je gradonačelnik Rohlik. Uz to, dodaje daruvarski gradonačelnik, ova edukacija se savršeno uklopila u njihovu glavnu godišnju manifestaciju Vinodar koja se čitavog ovog tjedna s popratnim događanjima odvija u Daruvaru.  

Komentirajte prvi

New Report

Close