Završila predavanja Styria:SCOOL akademije, kreće „job shadowing“

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2014. u 14:23
Pixsell

Po završetku akademije najboljima stipendija ili prilika za rad u Styriji!

Polaznici treće generecije Styria:SCOOL akademije završili su s prvim dijelom gdje su imali priliku poslušati predavanja stučnjaka iz medijske kuće Styria Hrvatska. Kako je naglasak akademije stavljen na međusobnu suradnju polaznici su na samom početku prošli kroz radionicu o timskom radu na temelju koje su se podijelili u timove u kojima će raditi do kraja programa.  

Podsjetimo, tema ovogodišnje akademije je stvaranje community-a kao novog trenda u medijima. Tako su studenti na temelju stvarnog poslovnog slučaja imali priliku čuti koliko je sadržaj važan za stvaranje kvalitetnog temelja community-a, kako community proširiti na društvene mreže te kako community može biti profitabilan projekt. Kako bi naučeno povezali s praksom, studenti formirani u timove nakon svakog predavanja radili su na rješavanju konkretnog poslovnog slučaja na temu obrađenu predavanjem.

„Drago mi je što mogu sudjelovati na ovako edukativnoj akademiji koja mi pruža stjecanje dragocjenih vještina i znanja, te mnogo poznanstava. Kako sam student tehničke struke, prvi put dolazim u doticaj s medijima, marketingom te oglašavanjem što je za mene nepoznato i novo područje. Od samog početka akademije, dobio sam uvid u aktualne projekte i ambiciozne planove Styria Grupe koje su nam, na odličan način, prezentirali predavači  grupacije.“ – izjavio je Andrej Sokolovski, student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i jedan od polaznika.

„Izrazito sam sretna što imam priliku sudjelovati na ovakvom projektu jer svaki tjedan i novo predavanje nadmaši početna očekivanja. Posebno mi se sviđa način na koji su koncipirana predavanja jer je postignut odličan omjer teorije i prakse. Kroz timske zadatke i radionice lakše usvajamo novo gradivo, a istovremeno se suočavamo s izazovima poslovnog svijeta i ograničenim vremenom.“ – izjavila je Marija Josipović, studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jedna od polaznica akademije.

No kreatori Styria:SCOOL akademije ovdje ne staju. Od sljedećeg tjedna počinje "job shadowing“ u kojem studenti provode određeni broj sati u odjelima po izboru unutar cijele Styria grupe. Na taj način polaznicima se omogućuje da dobiju uvid u poslovanje odjela za koje pokazuju interes i informacije ključne za uspješno rješavanje poslovnog projekta, kao sljedećeg koraka u akademiji.

Nakon gostovanja u odjelima polaznike čeka rješavanje i prezentacija poslovnog projekta pred stručnim žirijem, a najbolje čeka stipendija ili prilika za rad u Styriji Hrvatska.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close