Zaprešić je oduvijek imao dugu tradiciju poduzetništva

Autor: Darko Bičak , 14. listopad 2016. u 16:35
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, ponovio je da je ovaj grad oduvijek imao dugu tradiciju poduzetništva, a koja se, između ostalog, vidljiva i kroz tradiciju Sajma gospodarstva koji je među najsnažnijima u širem okruženju.

Grad Zaprešić ovog je petka bio domaćinom 25. ovogodišnjeg izdanja Poslovnog uzleta, edukativne manifestacije u organizaciji Poslovnog dnevnika, koja treću godinu za redom u prvi plan postavlja hrvatsko malo i srednje poduzetništvo. Tom je prilikom glavni urednik Poslovnog dnevnika, Mislav Šimatović, podsjetio da su upravo male i srednje poduzetnike možemo nazvati pokretačkom snagom hrvatskoga gospodarstva.

"Mali i srednji poduzetnici kapilarni su sustav svakog gospodarstva, ali i društva. O njihovoj važnosti dovoljno govore brojke prema kojima je 99 posto svih registriranih tvrtki u Hrvatskoj upravo iz segmenta malog i srednjeg poduzetništva. Ova dio gospodarstva zapošljava 65 posto ukupne zaposlenosti te generira oko 50 posto bruto društvenog proizvoda", kazao je Šimatović. Jasenka Jančić, predsjednica Udruženja obrtnika Zaprešića podsjetila je na dugu tradiciju obrtništva i malog poduzetništva u Zaprešiću koje, usprkos mnogim poteškoćama, i dalje napreduje.

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, ponovio je da je ovaj grad oduvijek imao dugu tradiciju poduzetništva, a koja se, između ostalog, vidljiva i kroz tradiciju Sajma gospodarstva koji je među najsnažnijima u širem okruženju. Ana Mandac, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, koja je svećano i otvorila Sajam i Festival, kazala je da se u zadnjih godinu dana puno radi na jačoj pomoći malom gospodarstvu, a što se prije svega ogleda u povoljnim kamatama od 0,5 do 1,5 posto za poduzetnike te pojednostavljenoj proceduri za aplikaciju na EU fondove.

Komentirajte prvi

New Report

Close