Zapošljavanje i stipendiranje studenata u fokusu

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
Danijel Ferić

U državni proračun uplaćuju 50 posto dobiti, čime se financiraju kultura, sport, umjetnost…

Odgovorno priređivanje igara na sreću ključni je element društveno odgovornog poslovanja Hrvatske lutrije i jedan je od zacrtanih prioriteta, kažu na toj adresi. Napominju da su, u današnjoj industriji igara na sreću, standardi odgovornog priređivanja igara međunarodno su prihvaćeni normativi, a europski i svjetski Certifikati dodijeljeni od krovnih lutrijskih organizacija potvrda su najvećih postignuća nacionalnih priređivača na području odgovornog priređivanja i distribucije igara na sreću.

"Izuzetna pozornost usmjerava se prema javnom interesu, opredjeljujući se za održivi rast, posvećuje se pozornost društveno odgovornom poslovanju i pozitivnom utjecaju na društvo u cjelini. Svojom djelatnošću generiramo financijska sredstva koja se kroz državni proračun usmjeravaju za financiranje sporta, kulturnih potreba i umjetnosti, obrazovanja i znanosti, humanitarnog djelovanja i zaštite zdravlja, a za ove namijene izdvaja se 50 posto ukupnih sredstava s osnova naknada za priređivanje igara na sreću kao i 50 posto ostvarene dobiti Hrvatske Lutrije koju u cijelosti uplaćujemo u državni proračun", kažu iz HL-a uz napomenu da će se za ove namjene u 2016. godini uplatiti oko 77 milijuna kuna.

 

Ferić

Već treću godinu omogućujemo radnu praksu studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa

Predsjednik uprave Danijel Ferić ističe da HL sudjeluje i u akcijama koje su od šireg društvenog značaja poput projekta Iskustvo zlata vrijedi. "Već treću godinu zaredom kao partner poslodavac omogućujemo radnu praksu studentima s invaliditetom i studentima slabijeg materijalnog statusa", rekao je Ferić.

Dodaje i da je u svibnju Hrvatska lutrija sudjelovala na Sajmu poslova u organizaciji Centra karijera FER-a s kojim je potpisan i Sporazum o poslovnoj suradnji koji, između ostalog, obuhvaća i stipendiranje do tri studenata godišnje, a u sklopu sajma prezentiran je natječaj u kojem su studenti 3. i 4. godine osmišljavali igre te je odabrano troje najboljih koji će do kraja diplomskog studija dobivati stipendiju od Hrvatske Lutrije. Osim toga, Hrvatska lutrija i ove se godine uključuje u međunarodnu blagdansku kampanju Annual holiday campaign koju provodi Nacionalno vijeće za kockanje (NCPG, Washington) s Međunarodnim centrom za probleme mladih s kockom i visokorizičnim ponašanjem na Sveučilištu McGill u Montrealu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close