Zaposlenici – ključna karika mnogih projekata

Autor: Poslovni dnevnik , 19. studeni 2016. u 12:21
Putem socijalne košarice od 2009. do 2016. donirano je prehrambenih i higijenskih proizvoda vrijednosti 7,5 milijuna kuna

Tijekom desetogodišnjeg poslovanja u Hrvatskoj realizirali su brojne DOP projekte.

Društveno-odgovorno poslovanje sastavni je dio poslovanja kako Lidla internacionalno, tako i Lidla Hrvatska, poručuju u ovom trgovačkom lancu. Napominju kako su tijekom gradnje svih trgovina poštovani svi europski standardi kvalitete, a posebna pažnja posvećena konceptu niskoenergetske potrošnje i ekološkim standardima. Lidl je, dodaju, poznat i po društveno odgovorom gospodarenju otpadom, i u čemu aktivno sudjeluju i zaposlenici.

"Kao odgovoran poslodavac, Lidl ne samo da poštuje zakonske norme, nego djeluje i proaktivno, iznimno se angažirajući na očuvanju i zaštiti okoliša. Uspjesi se mjere ostvarenjem poslovnih ciljeva, ali Lidl je u velikoj mjeri predan načelima poslovne etike i DOP-a koje se očituje na mnogim područjima djelatnosti, a sve zaokružuje pod motom: 'Na putu prema sutra'", kažu. Tijekom proteklih 10 godina u Hrvatskoj je Lidl realizirao brojne DOP projekte i humanitarne akcije, od kojih izdvajaju: "Više za zajednicu!", "Pomagati je lako!" i "Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi" u suradnji s Hrvatskim Caritasom. Putem socijalne košarice u razdoblju od 2009. do 2016. donirano je prehrambenih i higijenskih proizvoda vrijednosti 7,5 milijuna kuna.

Brojne DOP projekte, kažu, usmjeruje svojim zaposlenicima pa je tako u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Zagrebu pokrenuo akciju "Pravilnim kretanjem do zdravlja", a kao rezultat napravljena je i brošura te su održane edukacije za zaposlenike. Za svoje zaposlenike izdao je i brošuru "Zagrizi za zdravlje" u kojoj se obrađuju teme očuvanja zdravlja, ali i upoznaje s pogodnostima koje mogu ostvariti kod Lidlovih partnera (poliklinike, ljekarne, teretane i sl.) te s pravom na besplatan sistematski pregled.

"Društveno odgovorno poslovanje integrirano je u dugoročne planove strateškog razvoja Lidla i kontinuirano se radi na projektima koji su društveno, ekonomski i ekološki odgovorni i od kojih i zajednica u kojoj Lidl posluje ima koristi", kažu precizirajući da je u suradnji s gradom Jastrebarsko provedena akcija sakupljanja novca za gradnju mosta Ljube Kraljević dok je s Malim Lošinjom realiziran projekt Veliko kino za Mali Lošinj, kojom je napokon na otok Lošinj vraćeno kino. U suradnji s Večernjim listom izgrađen je motorički park za školu u Velikoj Gorici, a nakon toga i u Zaprešiću. 

Komentirajte prvi

New Report

Close