Zagrebački Maraton karijera stiže i u Osijek, na meniju inspirativne hrvatske priče o uspjehu

Autor: Lucija Špiljak , 25. veljača 2019. u 13:21
Prvo izdanje Maratona karijera lani je okupilo više od 200 studenata na pet zagrebačkih fakulteta

Izvrstan odaziv prvog izdanja ovog projekta bio je poticaj da se maraton proširi, a kroz predavanja i rasprava približit će se studentima buduća struka, kaže Antonija Podobnik uime organizatora.

Najbolji savjeti iz prve ruke, preporuke o daljnjim koracima, potrebitosti prakse, radu i volontiranju tijekom studija te budućnost struke tema su i ovogodišnjeg Maratona karijera koji drugu godinu zaredom organizira udruga Studentski informativni kutak.

Lani je bio na pet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i okupio više od 200 studenata, a ove godine širi se i na Osijek zbog velikog interesa studenata i predavača. "S obzirom na to da se ovakav tip projekta može izvesti na više lokacija, a inspirativnih priča zanimljivih, uspješnih i pametnih ljudi u Hrvatskoj ima mnogo, odlučili smo cijeli ožujak posvetiti Zagrebu, a dio travnja u Osijeku", kaže voditeljica projekta Antonija Podobnik.

Kroz predavanja i rasprave okupljaju uspješne ljude i stručnjake iz različitih područja kako bi studentima približili buduću struku. Gostujući predavači vraćaju se na matične fakultete kao uspješni poslovni ljudi, s ciljem osvještavanja studenata o mogućnostima koje imaju i koje im mogu pomoći u ostvarivanju karijera. Studentima će pružiti uvid u svoj posao kroz primjere i odgovore na pitanja koja im možda nisu dostupna tijekom studija ili prvog zapošljavanja. Maraton karijera započinje 4. ožujka predavanjem na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, koje će održati Domagoj Zovak i Borna Sor, dvojac s portala NewsBar, i studentima predstaviti spoj satire i novinarstva.

Predavanja i radionice u ožujku su na još tri fakulteta u Zagrebu – na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Miroslav Zrnčević iz tvrtke Rimac Automobili govorit će o poslu iz snova na primjeru test vozača Rimac automobila, na Hrvatskim studijima 20. ožujka Kristina Gotovac iz Komunikacijskog laboratorija održat će predavanje o komunikaciji kao pozivu dok će Anamarija Virant Sadiković predavati o influencer marketingu u PR-u.

Posljednje predavanje u Zagrebu je 28. ožujka na Filozofskom gdje Sandro Kraljević iz Mind Laba predaje o izazovima s kojima se mladi poduzetnik suočava na hrvatskom tržištu. Predavanja na Sveučilištu u Osijeku počinju 4. travnja na Ekonomskom fakultetu, a održat će ih glavni urednik časopisa Poduzetnik Vladimir Mihajlović i travel bloger Ivan Bengeri. Drugo predavanje 11. travnja na osječkom Filozofskom fakultetu drži Antun Matanović, backend developer u tvrtki Inchoo.

"Nema prijava ni ograničenih mjesta; svi su dobrodošli. Samim dolaskom na predavanje sudionici će sudjelovati u nagradnoj igri koja uključuje različite edukativne radionice. Radujemo se ovogodišnjem programu i zanimljivostima koje će nam predavači prenijeti te vjerujemo da će odaziv biti dobar kao i prošle godine", zaključila je Antonija Podobnjak. Informacije o radionicama i predavanjima dostupne su na portalu Studentski.hr te na društvenim mrežama.

Komentirajte prvi

New Report

Close