Zagrebačka županija ide s natječajima za sajmove

Autor: Marta Duić , 05. lipanj 2016. u 22:00
Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog/Marko Prpić/PIXSELL

Grad Jastrebarsko među prvima je prepoznao važnost i dosege Poslovnog uzleta.

Grad Jastrebarsko ove je subote bio domaćin petnaeste manifestacije u sklopu projekta Poslovni uzlet namijenjenog edukaciji malih i srednjih poduzetnika. Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika istaknuo je kako je Poslovni uzlet snažan alat kojim mali i srednji poduzetnici podižu svoj nivo znanja i kompetencija čime si garantiraju mjesto na domaćem, ali inozemnim tržištima.

Posebno se zahvalio gradu Jastrebarsko koji je prvi prepoznao njegov značaj. ˝Današnjom manifestacijom već smo debelo u trećoj sezoni projekta Poslovni uzlet.  Mali poduzetnici sudjeluju u kreiranju BDP a s 50 posto, a naš cilj je potaknuti ih na inovativan pristup u kreiranju poslovanja i novih poslovnih modela. Želimo im pokazati kako postići zadovoljavajuću razinu konkurentnosti˝, poručio je Šimatović. Stipe Bučar, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskog istaknuo je da su nova znanja ključ i kako baš zato grad podržava projekt od prvog dana.

 

Bučar

Samo usavršavanjem u struci, edukacijama, praćenjem novih tehnologija možemo zadovoljiti zahtjeve domaćeg i EU tržišta.

˝Ovo je jedinstvena prilika da sve poduzetnike da steknu nova znanja. Samo usavršavanjem u struci, edukacijama, praćenjem novih tehnologija možemo zadovoljiti zahtjeva domaćeg i EU tržišta. Oni ovime usavršavaju svoje poslovanje i rade za bolje sutra˝, tvrdi Bučar. Damir Fašaić, pročelnik odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije naglasio je kako je riječ o trećem Poslovnom uzletu na razini županije i kako su time omogućili poduzetnicima cijele županije da se povežu, uče i napreduju.

 ˝Riječ je o projektu poznatom po cijeloj Hrvatskoj što dodano govori da je riječ o izvrsno organiziranom i korisnom projektu u koji smo se mi  među prvima uključili.  Nama u Hrvatskoj je potrebno korigiranje zakona kojima bi se olakšalo poduzetnicima, mi kao županija dajemo bespovratne potpore, krajem lipnja bit će objavljeni rezultati jednog od natječaja. Subvencioniramo i kredite u visini od 4% u suradnji s ministarstvom što je za poduzetnike zapravo povoljno kreditiranje kakvo im treba. Uskoro nam ide i natječaj za poduzetnike na sajmovima, a ulažemo i u educiranje malih i srednjih poduzetnika kontinuirano˝, zaključio je Fašaić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close